Zlatne godine – rekreacija za osječke umirovljenike

U sljedećim će mjesecima, zahvaljujući partnerstvu Udruge Plantaža i Gimnastičkog društva Osijek-Žito, a u sklopu provedbe projekta „Zlatne godine“, osječki umirovljenici imati priliku potpuno besplatno sudjelovati na nizu radionica i aktivnosti kojima je cilj poboljšanje kvalitete života.

Kao partner u provedbi projekta, Osijek-Žito će u Sokol centru (Kralja Zvonimira 5) organizirati besplatne treninge rekreacije za osječke umirovljenike, a program će se provoditi od lipnja do kolovoza 2021. g.

Projekt „Zlatne godine“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Pridruži se – aktivni u mirovini“ – jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, a vrijednost projekta iznosi 1.836.225,96 kn.

Ivana Maltašić, tajnica GD-a Osijek-Žito, o projektu je istaknula:
Kao što svi znamo, zlatna dob jedna je od najranjivijih skupina našega društva te su itekako osjetili posljedice ove epidemije. Stoga nam je izuzetno drago što možemo doprinijeti podizanju kvalitete njihovih života. Naši treneri već dugi niz godina prikupljaju iskustvo u osmišljavanju i provođenju treninga za sve dobne skupine. Smatramo da će, osim svih koristi fizičke aktivnosti, vrlo koristan biti i taj socijalni dio jer će umirovljenici imati mogućnost međusobnog druženja, naravno uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera.

Sudjelovanje na projektu je besplatno za sve sudionike uz obveznu prethodnu najavu pozivom na broj telefona 099 536 4753 (najava je nužna kako bi se mogle ispoštovati sve epidemiološke mjere).

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti