Rekordno izdanje Memorijala Matije Gregića!

Puna dva dana veliku dvoranu Gradskog vrta „okupirali“ su stolnotenisači(ce). Povod je bio 24. Memorijal Matija Gregić kojeg Stolnoteniski klub Vodovod Osijek organizira u spomen na svog legendarnog trenera. Ovogodišnje je izdanje bilo rekordno, nastupilo je preko 450 natjecatelj(ic)a iz šest zemalja koji su igrali na, također rekordnih 18 stolova pa su svi ljubitelji ovog dinamičnog sporta mogli uživati.

Igralo se u šest dobnih kategorija, od najmlađih kadeta do seniora, u obje konkurencije, a najbolji kvartet bio je nagrađen peharima. U najjačoj, seniorskoj konkurenciji slavili su Ivan Hencl (GSTK Zagreb) i Marta Vukelić (TIS), kod juniora Borna Petek (STK Zagreb) i Sara Radak (Novi Sad), Gabrijel Marjanović (STK Zagreb) i Nikolina Miličević (Mladost) pobjednici su među mlađim juniorima, Deni Vale (Pula) i Leeloo Han Vukelja (Aquaestil) kod kadeta, David Čapanda (Vojvodina) i Karla Ivčić (Sveti Jakov Jadranovo) u konkurenciji mlađih kadeta, a Marko Mihajlov (Vojvodina) i Katarina Ađanski (Vojvodina) bili su najbolji u kategoriji najmlađih kadeta.

Neovisno o konačnom ishodu i (ne)ostvarenim rezultatskim ciljevima svi su iz Osijeka otišli zadovoljni jer su se organizatori potrudili da sve prođe u najboljem redu. Istaknuo je to i predsjednik STK Vodovod Osijek Dragan Knežević, koji je primao pohvale sa svih strana za još jedno sjajno organizirano veliko međunarodno natjecanje.

„Stvarno su svi bili zadovoljni, i domaći igrači i inozemni. Dvorana je fenomenalna za organiziranje ovakvih natjecanja, bilo je dovoljno mjesta i za gledatelje, trenere i igrače koji ne igraju. Imamo uhodanu ekipu koja je sve odlično vodila pa nije bilo praznog hoda, sve je bilo na najboljem nivou.“

Pohvale, ali i rekordno izdanje dodatni su motiv organizatoru da pokušaju sljedeće godine sve to nadmašiti. Potvrdio je to i predsjednik osječkog kluba koji je spreman za taj novi izazov.

„Mi već sada krećemo s pripremama za sljedeći Memorijal na koji ćemo pozvati još više igrača. Puno ovisi i o kalendaru natjecanja u nama susjednim zemljama. Neki su ga, poput Srbije, već ove godine prilagodili da mogu doći u Osijek i trudit ćemo se da slično naprave i neke druge susjedne zemlje, da si ostave slobodan termin za naš Memorijal. Imali smo za sada dva sponzora turnira te ćemo se također potruditi da i to povećamo. Stvarno je turnir na visokom nivou i kad se čuje kakav je bio te koje jačine, nagodinu će htjeti doći još više sudionika“, zadovoljan je bio predsjednik STK Vodovod Osijek Dragan Knežević, dodavši i kako će se i u narednoj godini kandidirati za organizaciju još nekih međunarodnih natjecanja te državnih prvenstava.

Foto: STK Vodovod Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti