Rantešu druga pobjeda na Pannonian Challengeu

Završilo je još jedno, 24. izdanje Pannonian Challenge, vrlo popularnog festivala ekstremnih sportova. Kao i svih proteklih godina, ponovno je bilo vrlo uzbudljivo u skate parku uz Copacabanu gdje su se okupili vrlo kvalitetni natjecatelji i pokazali svoje umijeće na rolama, skateu i BMX koji je ponovno privukao i najviše pozornost i ovaj puta vrlo brojne publike koja ih je podržala u njihovim akrobacijama i trikovima. Drugi puta u posljednje tri godine u najgledanijoj disciplini u Osijeku slavio je Varaždinac Marin Ranteš, kojem su najveći konkurenti bili Mađar Ujvary i Nijemac Meisel.  

„Evo, uspio sam još jednom biti najbolji na Pannonianu i jako sam zadovoljan. Posebno zbog toga što uopće nisam znao kako će sve skupa završiti jer sam prije nekih mjesec dana imao težak pad i tek sam se oporavio za nove nastupe. Uspio sam odvoziti ono što sam planirao i sada se mogu dalje pripremati za nova natjecanja. Bilo je opet lijepo u Osijeku, nadam se kako se vidimo i sljedeće godine“, rekao je Ranteš koji je u gradu na Dravi slavio i 2021. godine, dok je lani bio drugi.  

Kada je riječ o skate programu, najviše je pokazao Pavlović iz Srbije ispred naših sunarodnjaka Desposta i Horvata, a u kategoriji inline prvi je bio hrvatski predstavnik, 35-godišnji Hađiomerspahić, ostavivši iza sebe Brazilca Pianowskog i Mađara Belu.  

„Pannonian je dosegnuo razinu da svake godine ovdje dolaze dosta jaki „igrači“ iz cijele Europe. Ovaj puta se nekako poklopilo da neki među njima nisu mogli doći, no unatoč tomu je bila dobra konkurencija. Uspio sam osvojiti prvo mjesto, išli su me trikovi i sve je ispalo sasvim dobro“, istaknuo je Hađiomerspahić, pohvalivši i kompletnu organizaciju ovoga događaja.  

Bitno je istaknuti kako je tijekom festivala održana i prigodna konferencija pod nazivom „Urban Sport and Culture Volunteers“. Ona je dio projekta Erasmus + USCVol za čiju je provedbu zadužena Udruga Pannonian. Sudionici su govorili o volontiranju u sportu i njegovu značaju, posebice na velikim manifestacijama poput ove na kojoj uloga volontera može poslužiti kao primjer dobre prakse. Zajednicu osječkog sporta pritom je, kao jedan od panelista, predstavljao glavni tajnik Andrej Beck.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Još se čeka na pobjedu u MEVZA-i

Odbojkaši Murse Osijek nisu uspjeli izboriti pobjedu na drugom turniru međunarodne MEVZA lige kojoj su ovoga tjedna bili domaćini u maloj dvorani Gradski vrt. Odigrali

Rukometaši dočekuju Sesvećane

Pred rukometašima Osijeka još su dva nastupa u Paket24 Premijer ligi do kraja prvog dijela natjecanja. Osječani u Ligi A u nedjelju (17 sati) u