Radić čestitao braći Lončarić

Nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Beogradu na kojem su ostvarili veliki uspjeh, braća blizanci Anton i Patrik Lončarić (rođeni 8. kolovoza 2000.) ovoga su četvrtka imali prijam kod osječkog gradonačelnika Ivana Radića. Naime, Lončarići su na Svjetskom prvenstvu zauzeli 11. mjesto u dvojcu bez kormilara, što je bila zaključna pozicija za plasman na Olimpijske igre iduće godine u Parizu. Osječani su u B finalu iza leđa ostavili Dance iako su praktički sve do samoga cilja bili iza njih, da bi ih pretekli za 16 stotinki sekunde neposredno uoči ulaska u ciljnu ravninu.

Ponosni smo na naše sugrađane, braću Lončarić, koji su svoje prve zaveslaje napravili upravo na našoj Dravi, trenirajući u Iktusu. Siguran sam da će u Parizu iduće godine na Olimpijskim igrama ponosno braniti boje Hrvatske, ali i svoga rodnoga grada. Uz čestitke na plasmanu, želim im puno uspjeha na Olimpijskim igrama. Navijat ćemo da se u Grad na Dravi vrate s medaljom“, naglasio je Radić.

Gradonačelnik je odlučio nagraditi naše buduće olimpijce iznosom od 2000 eura, što je inače postala praksa u takvim slučajevima lijepih međunarodnih sportskih uspjeha. Poznato je da su Lončarići do druge polovice 2021. godine vrlo uspješno nastupali za Iktus, no tada su odlučili promijeniti sredinu i pristupiti zagrebačkoj Mladosti, tražeći nova iskušenja i iskorak u karijeri. Prethodno su za osječke Narančaste osvojili šest značajnih međunarodnih odličja: po dva zlatna, srebrna i brončana uz mnoštvo medalja na domaćoj veslačkoj sceni.

FOTO: Grad Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti