Psihološki trening sportaša

Karate klub Osijek Žito u svoj redoviti rad uvodi psihološki trening sportaša. Iako je takva obuka uobičajeno rezervirana samo za sportaše koji su već ostvarili značajne rezultate, KK Osijek Žito, prvi u Hrvatskoj, to će činiti već na početku bavljenja sportom.

Psihološki trening sustavna je i dosljedna primjena različitih psiholoških vještina s ciljem poboljšanja sportske izvedbe, povećanja užitka tijekom vježbanja ili postizanja većeg zadovoljstva u sportu i tjelesnoj aktivnosti. Psihološki trening obično uključuje neke od tehnika čiji je cilj razvoj sposobnosti u području vizualizacije, unutarnjeg monologa, tehnika opuštanja, upravljanje tremom te razvoj emocionalne i socijalne inteligencije. Blagodati psihološkog treninga ne ograničavaju se samo na sportsku izvedbu nego se proširuju i na ostala životna područja.

Prednost pri upisu imaju članovi KK Osijek Žito, a bude li slobodnih mjesta tečaju mogu pristupiti i drugi. Ovisno o starosti polaznika, bit će organizirani posebni tečajevi za djecu (koja moraju biti starija od 8 godina), a posebno za odrasle. Cijena tečaja psihološke pripreme iznosi 400 kuna za članove kluba, odnosno 500 kuna za ostale osobe.

Detaljnije informacije možete pročitati ovdje.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti