Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici

Od petka do nedjelje (29. – 31. listopada 2021.) Gimnastičko društvo Osijek-Žito domaćin je Prvenstva Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici za sve dobne kategorije. Prvenstvo se održava prema novom modelu i sastoji se od 30. ekipnog, višebojskog i pojedinačnog prvenstva u apsolutnom programu, 5. u univerzalnom programu te 1. ekipnog i višebojskog prvenstva u slobodnom i obaveznom programu. Za natjecanje je prijavljen rekordan broj sportaša s više od 500 gimnastičara/ki iz 33 kluba, a prednjače ZTD Hrvatski Sokol (Zagreb) s 51 natjecateljem, GK Sokol Karlovac s 40, Inova-gim (Osijek) s 34 itd.

U dvorani Gradski vrt će nastupiti kompletna hrvatska reprezentacija koja je proteklog tjedna nastupala na Svjetskom prvenstvu u Kitakyushuu (Japan), a to su prošlogodišnji viceprvak Europe na parteru, Osječanin Aurel Benović, Marko Jovičić, Jakov Vlahek, Mateo Žugec, Christina Zwicker te trostruki olimpijac i aktualni 7. sa SP-a u Japanu na konju s hvataljkama Filip Ude. U Gradskom vrtu će nastupiti i dvostruka olimpijka Ana Đerek, kao i također standardna reprezentativka Tijana Korent. Srebrni olimpijac na preči iz Tokija Tin Srbić i Osječanin Robert Seligman bit će jedini standardni reprezentativci koji zbog ozljeda neće moći nastupiti.

U petak, prvoga dana natjecanja na programu je ženski apsolutni program (od 14-19 sati), u subotu muški apsolutni i univerzalni te ženski slobodni program (9-20), a u nedjelju muški slobodni i obavezni te ženski obavezni program (8:30-18).

Ulaz na natjecanje je besplatan za sve posjetitelje, a svi stariji od 12 godina moraju na ulazu predočiti digitalnu EU COVID potvrdu.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti