Projekt za sportaše s cerebralnom paralizom

Hrvatski paraolimpijski odbor postao je partner na projektu Wheelchair slalom (Wslalom), odnosno slalom za osobe u invalidskim kolicima, čiji nositelj je Sportski savez Katalonije za osobe s cerebralnom paralizom. Cilj projekta je  povećanje socijalne uključenosti djece s cerebralnom paralizom, u dobi od 6 do 18 godina, promicanjem slalomskog sporta u invalidskim kolicima kao načinom povećanja njihovih fizičkih sposobnosti i psiholoških prednosti. Projekt Wslalom započeo je ove godine te će trajati dvije godine, unutar čega će se provesti i pilot program u kojem će sudjelovati sva zainteresirana djeca te njihovi roditelji, učitelji, psiholozi, a sastojati će se od niza treninga Wslaloma s ciljem interakcije djece i adolescenata te razvoj motoričkih sposobnosti. Također, biti će proveden i kratak seminar o Wslalomu, njegovim prednostima kao i načinu provedbe.

Ovom prigodom pozivamo sve zainteresirane za uključivanje u navedeni projekt, a prijave možete slati Savezu za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom Osijek – Sporin, putem ovog e-maila, odnosno na tel. 098 921 1081.

Wslalom – poziv za sudjelovanje

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske