Projekcija filma “Hrvatske sportske legende”

U petak, 7. lipnja 2019., dan uoči utakmice kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo između Hrvatske i Walesa, u Osijeku će se održati svečana premijera dokumentarnog filma „Hrvatske sportske legende – 120 godina hrvatskoga sporta“. Projekcija se održava u kinu Uranija s početkom u 19 sati, a ovaj film stiže u Osijek samo dan nakon svjetske premijere u Zagrebu.

„Hrvatske sportske legende“ prvi je film uopće koji na jednome mjestu cjelovito iznosi i prikazuje najslavnije hrvatske sportaše u povijesti, kao i hrvatske momčadi koje su diljem svijeta pronijeli slavu Lijepe Naše.

Projekciji će nazočiti i mnogi akteri događanja prikazanih u filmu, što će ovom filmu dati poseban pečat, a na osječkoj premijeri očekuje se dolazak, između ostalih, redatelja Jakova Sedlara, producenta Antona Kikaša i izbornika hrvatske nogometne vrste Zlatka Dalića, uz brojne osječke i slavonske sportske djelatnike.

Ulaz na projekciju je slobodan te se pozivaju predstavnici svih članova Zajednice da se odazovu i na taj način odaju počast svim hrvatskim sportskim velikanima koji su nas kroz povijest oduševljavali svojim nastupima predstavljajući u najljepšem svjetlu domaći sport na inozemnoj sceni.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle