Programi potpore HOO-a lokalnim zajednicama – poziv

Hrvatski olimpijski odbor raspisao je poziv za dodjelu sredstava lokalnom sportu putem svojih višegodišnjih programa “Aktivne zajednice” i “Od sportske škole do Olimpijskih igara”. Na taj način, krovna udruga hrvatskog sporta sufinancira amaterske klubove registrirane za sudjelovanje u sportskim natjecanjima sa svrhom poticanja razvoja sporta pri lokalnim sportskim zajednicama. HOO time skrbi o razvoju i unapređenju sporta dodjeljujući inicijalnu novčanu potporu za ulaganje u osnovne materijalne uvjete za sport na lokalnoj razini.

Korisnici sredstava mogu biti svi sportski klubovi koji udovoljavaju uvjetima iz Pravila obaju programa koje donosimo u prilogu. Prijava se sastoji od četiri, odnosno tri obrasca (radna lista) koji moraju biti popunjeni, a kojima se prilaže ponuda s valjanim datumom izdavanja.

Obrazac 1. je Programski zahtjev s opsežnim podacima o prijavljenom projektu.

Obrazac 2. je Troškovnik. Ako se prilaže više ponuda od različitih dobavljača, artikli iz svih ponuda se upisuju u jedan troškovnik i na kraju se izračunava ukupan iznos. Svaki programski zahtjev stoga treba imati samo jedan troškovnik u koji su upisani svi artikli sa svih ponuda, te ne treba za svaku ponudu dostavljati poseban troškovnik.

Obrazac 3. Jamstvo (samo za program Aktivne zajednice) popunjava se ovisno o tome tko je partner u programu. Ako je partner sportska zajednica, ispunjava se jamstvo sportske zajednice i prilaže izvadak iz stranice Programa javnih potreba u sportu (PJP) za 2023., a ako je partner netko drugi (klub, tvrtka, ostali..) ispunjava se jamstvo partnera. Ako ima više ponuda, za svaku ponudu se na obrascu jamstva izračunava iznos koji sportska zajednica ili partner plaćaju dobavljaču.

Obrazac 4. Opis programa ispunjavaju korisnici oba programa.

Svi zainteresirani klubovi svoje prijedloge trebaju dostaviti u Zajednicu do 6. travnja (četvrtak) 2023. g., a skrećemo pozornost da ponuda za realizaciju financijske potpore mora glasiti na korisnika (klub) te da joj je datum izdavanja najranije od 4. travnja 2023. g., kao i da mora biti važeća minimalno 120 dana (po mogućnosti i 150 dana), a poželjno je da dospijeće plaćanja robe iznosi do 60 dana po isporuci iste.

Aktivne zajednice

Obrasci programskog zahtjeva
Obrazac izvješća
Pravila 2023.

Od sportske škole do Olimpijskih igara

Obrasci programskog zahtjeva
Obrazac izvješća
Pravila 2023.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

U subotu 21. Memorijal „Marko Svrtan“

I ove godine, 21. prvi puta u kontinuitetu, Nogometni klub Olimpija organizira Memorijalni turnir „Marko Svrtan“ u spomen na tragično stradalog dječaka iz Škole nogometa Ljubičastih. Sudjelovat