Proglašeni laureati za 2020.

Jučer je u amfiteatru kod Kulturnog centra u Osijeku održana svečanost proglašenja najuspješnijih u sportu u 2020. godini “Sportaš 2020.”. Riječ je o 63. izboru u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Osijeka, Športske zajednice Osječko-baranjske županije i Glasa Slavonije

“Novo normalno” vrijeme pomaknulo je uobičajeni datum priredbe za pola godine te su po prvi put u vrućem srpanjskom danu rekapitulirana najznačajnija sportska dostignuća u prošloj 2020. godini. Unatoč znatno reduciranim oblicima i načinima sportskih aktivnosti s različitim mogućnostima prilagodbe s obzirom na propisane mjere tijekom 2020., organizatori izbora, gradska i županijska sportska zajednica te Glas Slavonije, odlučili su upriličiti izbor i proglašenje upravo u ime očuvanja naše sjajne tradicije, kao i isticanja onih sportaša i sportskih kolektiva koji su iznašli načina iskazati se i u vrlo teškim okolnostima za bavljenjem sportom. Pokrovitelji i ovogodišnjeg izbora bila su osiguravajuća društva Adriatic, Euroherc i Agram Life, članice koncerna Agram.

Najuspješnijim sportašem grada Osijeka i Osječko-baranjske županije proglašen je gimnastičar Osijek-Žita Aurel Benović, najuspješnija sportašica grada je triatlonka Ivana Granoša (Tri-tim), a najuspješnija sportašica Osječko-baranjske županije tenisačica Donna Vekić (Osijek). Naziv najuspješnijeg sportskog kolektiva na razini grada obranio je Muški odbojkaški klub Mursa-Osijek, a na razini Osječko-baranjske županije to je Rukometni klub Nexe iz Našica, sa svojim rekordnim petim nazivom najuspješnijeg od 1996., od kada se kolektiv bira na razini županije.

Najuspješniji osječki trener je Mario Teppert (MOK Mursa-Osijek), dok su u sportu osoba s invaliditetom/sporta gluhih trijumfirali Športska udruga slijepih Svjetlost i njezin član Hinko Cajzler (šah). “Trofej Kuna” za najperspektivnije sportaše (12-18 g.) ponijeli su Luka Katić (Judo klub Osijek), Rea Rajndl (Ženski odbojkaški klub Osijek), Katia Šegavčić (Karate klub Hrvatski sokol OBŽ), Frano Škojo (Veslački klub Iktus) i Mia Wild (Atletski klub Slavonija-Žito).

Kada su u pitanju priznanja Glasa Slavonije, „Nagrada Sokol“ pripala je odbojkaškom, rukometnom i nogometnom treneru Dariju Fančoviću (ŽOK Osijek), Hrvoju Horvatu (RK Nexe / seniorska reprezentacija Hrvatske) i Ivanu Marasu (nogomet – posthumno) te sponzoru brojnih županijskih priredbi Jamnici Plus. „Uzor-trofej Matija Ljubek“ za životno djelo otišao je u ruke košarkaškom i sportskom djelatniku Nikoli Tresoglaviću.

Dodijeljena su i dva posebna priznanja – Priznanje za dugogodišnji izvanredan doprinos u promicanju osječke košarke (ZŠUGO) pripao je najboljoj osječkoj košarkašici u 21. stoljeću Seni Matešić, a Posebno priznanje za izniman doprinos u razvoju osječkog i hrvatskog sporta (ŠZOBŽ, ZŠUGO, Glas Slavonije) namijenjeno je legendarnom treneru Anti Kosteliću koji je ostavio značajan trag u razvoju osječkog rukometa.

Športska zajednica OBŽ podijelila je svoja uobičajena priznanja sportskim djelatnicima za izniman doprinos u razvoju i promociji sporta na područjima svojih gradova pa su ih tako zaslužili Zvonko Polih (Osijek), Rudolf Štiks (D. Miholjac) i Silvija Dolić (B. Manastir), a povodom obilježavanja značajnih obljetnica plakete su primili Nogometni klub Darda, Nogometni klub Jedinstvo Donji Miholjac i Šahovski klub Đakovo za navršenih 100 godina djelovanja te Nogometni klub Elektra (Osijek) za 90 godina postojanja.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske