PRISJETIMO SE: „HRVATSKI PRO 3X3 TOUR“ U KOŠARCI PRVI PUT U OSIJEKU

Bliži se kraj godine pa bi bilo dobro prisjetiti se kakva su se velika sportska natjecanja odigrala u našem gradu. Grad Osijek poznat je kao domaćin značajnih međunarodnih priredbi, ove je godine sufinancirao čak njih 11, a među njima su se našla i neka nova natjecanja, kao što je Hrvatski PRO 3×3 Tour u košarci 3×3.

Riječ je o Otvorenom prvenstvu Hrvatske, održanom od 24. do 25. lipnja na Trgu Ante Starčevića, a sudjelovalo je 16 ekipa iz tri zemlje. Suorganizatori su bili Košarkaški savez grada Osijeka i Grad Osijek, a bio je to jedan od deset takvih tunira koji su se tijekom četiri mjeseca odigravala diljem Hrvatske.

Jutarnji su termini bili rezervirani za one najmlađe, pa su vrtićke i školske skupine imale priliku zaigrati košarku. U seniorskoj kategoriji sudjelovala je i reprezentacija Hrvatske do 23 godine koja se na osječkom turniru pripremala za nastup na Mediteranskim igrama. Upravo je reprezentacija dogurala do finala u kojem je poražena od ekipe Aluplastik Živinice. Treće mjesto pripalo je momčadi Pharma Classic.

Nagrade su podijelili dogradonačelnik Dragan Vulin, glavni tajnik Zajednice športskih udruga Grada Osijeka Andrej Beck, tajnik Košarkaškog saveza grada Osijeka Miroslav Kontrec i predsjednik Županijskog košarkaškog saveza Ivan Matančić.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti