Praznik mačevanja u Gradskom vrtu

U dvorani Gradski vrt u subotu i nedjelju, 22. i 23. travnja, bit će upriličen 6. Kup grada Osijeka u mačevanju uz Europski kup za mlađe kadete U-14 u disciplini mač. Na adresu organizatora MK Dmitar Zvonimir stiglo je proteklih dana oko 500 prijava, mnoge i po zatvaranju roka i aplikacije, pa neće svi biti u mogućnosti sudjelovati. Stoga će brojka natjecatelja biti nešto veća od 300, a dolaze iz dvadesetak zemalja Europe, ali i drugih krajeva svijeta. Puno je dobnih kategorija, pa ćemo imati priliku vidjeti na djelu djevojčice i dječaka od uzrasta U-11, pa sve do U-23 i seniora, čak i veterana u obje konkurencije.

Nastupit će, dakle, brojni hrvatski reprezentativci, kao i oni iz osječkog kluba: Vita Jović, Ivan Rimac, Marin Marić, Ivan Mikodanić, Marko Grizelj i Helena Lušić te Branko Lozančić među veteranima. Upravo je on, kao predsjednik MK Dmitar Zvonimir, glavni operativac u organizacijskom smislu.

„Veliki događaj, posebno za nas u klubu jer dolazi jako puno natjecatelja i bitno je istaknuti kako je ovo međunarodni turnir s rang-liste Hrvatskog mačevalačkog saveza. Organizacija je prilično zahtjevna, ali smo se dobro ekipirali i uz brojne volontere ćemo, nimalo ne sumnjam, uzorno odraditi posao koji je pred nama. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, župana osječko-baranjskog i pod supokroviteljstvom gradonačelnika Osijeka. Svima se zahvaljujemo na podršci i povjerenju. Ljudi su prepoznali naš rad i energiju, a ovakva manifestacija svakako nam dobro dođe da bismo se dodatno prezentirali, uz promociju našeg olimpijskog sporta u cjelini“, rekao je Lozančić.

Sudjelovanje na ovom turniru donosi bodove na međunarodnoj EFC listi i prethodnih godina je Osijek kao domaćin redovito dobivao visoke ocjene na svim razinama. Svečano otvorenje je u subotu u 13 sati, a natjecanja će se odvijati praktički tijekom cijeloga dana i 22. i 23. travnja.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

U subotu 21. Memorijal „Marko Svrtan“

I ove godine, 21. prvi puta u kontinuitetu, Nogometni klub Olimpija organizira Memorijalni turnir „Marko Svrtan“ u spomen na tragično stradalog dječaka iz Škole nogometa Ljubičastih. Sudjelovat