Pratljačić nije imao svoj dan protiv Ukrajinca

U svom drugom meču na izlučnom kvalifikacijskom turniru boksača u Bangkoku za plasman na Olimpijske igre našeg sugrađanina Luku Pratljačića zaustavio je Ukrajinac Dmytro Lovchynskyi. Odlukom sudaca bilo je 4-1 u korist suparnika kojega je hrvatski reprezentativac u ožujku ove godine uvjerljivo svladao na prvom turniru u talijanskom Busto Arsiziju koji je bio uvodna prilika boksačima iz raznih zemalja svijeta u nastojanju da izbore olimpijsku vizu.

Ovaj puta se u meču superteške kategorije ukrajinski boksač bolje snašao u ringu, prezentirao se u puno sigurnijem izdanju nego prije nekoliko mjeseci, a Luka jednostavno nije imao svoj dan i za nastup na najvećoj sportskoj manifestaciji morat će pričekati drugu priliku za koju ne sumnjamo da će se ponovno ukazati.

Matković: Žao nam je, ali idemo dalje

Ne treba smetnuti s uma da je Lovchynskyi bio i prvak Europe među mlađim seniorima U-22 pa je bilo jasno kako ni u kojem slučaju neće biti laka prepreka uvijek ambicioznom Pratljačiću, bez obzira na rasplet njihovog prvog međusobnog ovogodišnjeg ogleda. U Bangkoku je Dmytro uspio uzvratiti i nastavlja natjecanje u borbi za OI u Parizu.

„Prilika je bila i nismo je iskoristili, uloženi trud ovaj puta nismo naplatili i sigurno nikome nije žao kao nama. No, to je sport i život i moramo ići dalje. Na Olimpijadu ćemo još neko vrijeme pričekati, a u ovom meču jednostavno nije išlo onako, kako smo planirali. Distancu nismo našli, s reakcijama smo ili žurili ili pak malo kasnili dok se Ukrajinac danas pokazao u odličnom izdanju. Svakako ćemo naći motiva za dalje, to je sigurno jer boks je naš život. Koristim priliku zahvaliti svima koji ste nas pratili i bodrili“, na svom je FB profilu objavio Lukin trener Matej Matković.

foto: Boksački klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti