Poznati sudionici Olimpijskih igara

Posve su se zahuktala natjecanja na Europskom prvenstvu u streljaštvu koje se održava na osječkom Pampasu. U disciplini 50 metara puška trostav parovi, a bilo ih je ukupno 30 iz 15 zemalja, našli su se i hrvatski predstavnici Andrija Mikuljan i Marta Zelić koji su na kraju završili na 24. mjestu. U borbu za medalje ušlo je osam najboljih parova. O bronci su odlučivali Švicarska i Poljska. Švicarci su pobijedili s prednošću od 6 bodova. Meču za zlatnu medalju pristupili su parovi Ukrajine i Norveške. Bio je to vrlo uzbudljiv dvoboj u kojemu se izmjenjivala prednost na obje strane sve do posljednjeg kruga kada su precizniji bili Ukrajinci (Daria Dudka i Serhiy Kulish) i slavili s bodom više na kraju.

U disciplini 25 metara pištolj žene nastupilo je ukupno 57 seniorki iz 27 država, a Hrvatsku je predstavljala Matea Omazić koja je natjecanje okončala na 41. poziciji. Nakon napetog finala brončanu medalju osvojila je Aliaksandra Piatrova (AIN) koja je ostvarila kvotu za Olimpijske igre što je uspjelo i Stini Lawner iz Švedske već tijekom kvalifikacija. Srebro je pripalo Njemici Doreen Vennekamp, a zlato je za sebe i Francusku izborila Camille Jedrzejewski. U ekipnom poretku najsjajnije odličje zaslužila je reprezentacija Njemačke (Josefin Eder, Doreen Vennekamp i Monika Karsch), srebrne su bile Francuskinje, a brončane predstavnice Mađarske.

Preostale kvote za Pariz podijeljene su na 25 metara pištolj – brza paljba. U finale je ušlo 6 strijelaca s najboljim kvalifikacijskim rezultatima, a gledateljima su pripremili pravu streljačku poslasticu. Christian Reitz donio je Njemačkoj donio još jedno, ovoga puta brončano odličje, srebrnu medalju i kvotu za Olimpijadu „upucao“ je Talijan Riccardo Mazzetti, a zlato i plasman na Olimpijske igre izborio je Ukrajinac Maksym Horodynets. Ekipno je najbolji rezultat ostvarila Njemačka (Christian Reitz, Oliver Geis i Florian Peter), drugo mjesto pripalo je Ukrajini, a treći su bili Talijani.

foto: Matko Mance

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti