Popularna igra „graničara” dolazi u Grad na Dravi!

Tijekom svojih dana u osnovnoj školi malo tko je postojao da nije igrao graničara, no jeste li znali da ova vrsta sporta ima svoje Europsko prvenstvo? Upravo će se 12. izdanje Europskog dodgeball prvenstva održati u Gradu na Dravi od 19.-22. listopada u dvorani Gradski vrt. Ukupno 54 ekipe iz tri konkurencije dolaze iz 19 europskih zemalja te će kroz četiri dana natjecanja ostvariti preko 2000 noćenja u Osijeku i okolici.

Uz 500 sudionika, bit će i predstavnika naše reprezentacije te aktualni prvaci prošlog izdanja Austrijanci, bit će tu i ženska ekipa Sjeverne Irske te velesile ovoga sporta Velika Britanija, Italija, Škotska i druge. Organizatori ovog pomalo neobičnog natjecanja su Hrvatski dodgeball savez i Dodgeball klub Osijek uz podršku Europske dodgeball federacije.

Samo Europsko prvenstvo najavio je i izbornik muške reprezentacije Hrvatske Matej Kolar: „Kao jedan od osnivača Dodgeball kluba Osijek i izbornika muške hrvatske dodgeball reprezentacije, iznimna mi je čast doživjeti da se jedno ovako veliko natjecanje u Dodgeballu održava baš u mom rodnom gradu. Dodgeball je još relativno nov u cijelom svijetu i mnogo ljudi ne zna za njega, a pogotovo da ima klubove i razvijenu kompetitivnu scenu. Kao igra koja je dosta slična našem graničaru mislim da bi bila interesantan izbor za izvannastavnu aktivnost mladima. Stoga se nadamo da će nam nadolazeće natjecanje pomoći u popularizaciji dodgeball igre i da će uslijediti otvaranje novih klubova i u drugim hrvatskim gradovima.”

Danas dodgeball kao sport ima preko 70 milijuna igrača i 80 svjetskih članica, što su odlične brojke s obzirom na to da se ovaj sport pojavio u Hrvatskoj tek 2018. godine. Nadamo se kako će naša reprezentacija u muškoj, ženskoj i miješanoj kategoriji ostvariti dobre plasmane.

“Našu momčad čekaju veliki izazovi na turniru gdje staju pred puno iskusnije ekipe. Ali ipak pričamo o Hrvatima i sportu – inat i srčanost su tu i spremni smo boriti se do kraja za svaki bod!”, poručuje Kolar.

Svi koji ne mogu doći u dvoranu Gradski vrt, sve vijesti i prijenose uživo moći će pratiti na Facebook stranici Dodgeball Croatia.

Foto: Hrvatski dodgeball savez, Dodgeball klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti