Ponovno probuđena strast za košarkom u Osijeku

Talent, sportsko nadmetanje, fair play, timski duh, brzina, dinamika, glasna publika, izvrsna atmosfera, prilika za druženje. Ili jednim imenom – 3×3 turnir u Osijeku.

Glavni osječki trg ponovo je postao centar basketa. Pred brojnom publikom, na atraktivnom terenu, 28. i 29. lipnja održan je turnir 3×3 OSIJEK 2024 koji je dio Prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci i kvalifikacijski turnir za završnicu prvenstva. Primamljiva novčana nagrada privukla je brojne timove, a pobjednička ekipa seniorskog dijela natjecanja, Aluplastik Živinice iz BiH, osvojila je 2000 eura i pozivnicu za Quest turnir u Amsterdamu 13. srpnja. U uzbudljivom finalu savladali su Vlasenicu 3×3 rezultatom 19:17.

U prvom polufinalu igrali su 3×3 Os Rocher&Rulla gdje su igrači KK Vrijednosnice Osijek (Budimir, Primorac, Kujundžić, Katavić) te izgubili od Aluplastik Živinice (18:13). Ista slika i u drugom polufinalu, gdje je Vlasenica i prije isteka vremena pobijedila Pharma Classic (Grgić, Jacović, Vladović i Spaseski Baburek) 21:14.

Osim seniorske (Elite) kategorije turnir je obuhvaćao 3 mlađe dobne kategorije – U13, U15 i U17 za djevojčice i dječake. Bogat program uključivao je nagrade, plesne točke plesnog studija Shine, natjecanja u tricama te revijalnu utakmicu između All Star ekipe – ekipe sazdane od poznatih imena Osijeka koju su činili gradonačelnik Ivan Radić, Dado Voloder, Ivan Matančić i Goran Ljubojević te ekipe Sedme sile koju su činili predstavnici medija – Željko Kovačević, Davor Lončarić, Ivan Fedor i Tomislav Prusina. Glavni dio programa u subotu navečer dodatno je upotpunio događaj Osječke ljetne noći, pretvarajući centar grada u središte zabave i druženja.

Suorganizatori turnira, Grad Osijek, Košarkaški savez grada Osijeka te Hrvatski košarkaški savez zadovoljni su uspješnim odvijanjem događaja koji je još jednom pokazao koliko je 3×3 košarka popularna u Osijeku i šire. Ali i kako je Osijek grad koji diše i živi sport, što su pokazali i brojni gledatelji i njihovo žustro navijanje tijekom cijelog turnira.

U sklopu turnira održan je i Kids day, na kojem su sudjelovali osječki osnovnoškolci i vrtićarci, kao i djeca uključena u projekt „3×3 SiB Tour” podržanom od strane Ministarstva turizma i sporta. Njihova predanost najveći je motiv za daljnju podršku ponovo probuđenoj strasti za košarku u Osijeku.

Rezultati finalnih ogleda

U13M
Kidare (Ivor Stilinović, Petar Andrić, Luka Unterajner, Erik Kordić) – VROS 2011 8:4

U15Ž
Mursa (Pia Petra Pirić, Lana Vranješević, Lana Burilo, Bruna Jurajić) – Virovitica III 10:2

U15M
Brate ja sam iz Donjeg Miholjca (Andro Pešić, Josip Pleša, Petar Korov) – Vinkovci 11:10

U17M
3×3 Os Rocher&Rulla (Bartol Mišir, Luka Rejo, Luka Šipka, Mata Vidaković) – Akademija 10:9

Seniori
Aluplastik Živinice (Denis Meštrić, Nemanja Žigon, Zlatko Golijanin, Ado Korkutović) – Vlasenica 19:17

tekst i foto: Hrvatski košarkaški savez

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti