Ponovno dopušteni treninzi u zatvorenom pod posebnim uvjetima

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je novu Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID–19 putem okupljanja. Odlukom su i nadalje dopuštena natjecanja na otvorenom, dok su u zatvorenim prostorima dopuštena ligaška natjecanja 1. i 2. ranga (seniori) i 1. ranga (juniori) u ekipnim sportovima te 1. ranga (seniori) u pojedinačnim sportovima te kategoriziranih sportaša i kandidata za međunarodna natjecanja u pojedinačnim sportovima. Novost je dopuštanje trenažnih aktivnosti i za ostale klubove u zatvorenim prostorima, a izuzetak su školske dvorane, gdje su dopušteni treninzi samo za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu (seniori) i 1. rangu (juniori) u ekipnim sportovima te 1. rangu (seniori) u pojedinačnim sportovima te treninzi i natjecanja kategoriziranih sportaša i kandidata za međunarodna natjecanja u pojedinačnim sportovima.

Sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Odluka stupa na snagu danas, 28. svibnja i važi do 15. lipnja 2021. g.

Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (26.5.2021.)

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti