Pojašnjenje odredbe vezane uz ograničenja natjecanja i treninga u sportu Odlukom Stožera civilne zaštite od 27. studenoga 2020. g.

Nastavno na mnogobrojne upite nacionalnih sportskih saveza o tumačenju Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID–19 putem okupljanja od 27. studenoga 2020. godine, Ministarstvo turizma i sporta RH donijelo je pojašnjenje odredbe vezane uz ograničenja natjecanja i treninga u sportu.

Točkom III. stavkom 1. podstavkom 18. donesene Odluke propisana je „zabrana svih treninga i natjecanja osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima te treninga i natjecanja vrhunskih sportaša (sportašice i sportaši I., II. i III. kategorije) u individualnim sportovima.

Dakle, navedena odluka za individualne (pojedinačne) sportove (karate, tenis, boćanje, kuglanje, veslanje, streljaštvo, stolni tenis i sl.) dopušta iznimno treninge i natjecanja samo za vrhunske sportaše (I., II. i III. kategorije). Kod ekipnih sportova (nogomet, košarka, rukomet, odbojka, vaterpolo, ragbi i sl.) kategorizacija nije kriterij za dopuštene treninge i natjecanja, već su isti dopušteni onim klubovima odnosno njihovim seniorskim ekipama koje nastupaju u 1. i 2. rangu natjecanja na nacionalnoj razini (bez obzira zove li se prvi rang 1. liga ili npr. Premierliga, a drugi rang 1. liga, 1.b liga ili 2. liga) te juniorskim ekipama koje igraju isključivo 1., odnosno najviši rang nacionalnog natjecanja u pojedinom ekipnom sportu.

Pojašnjenje ovdje donosimo u cijelosti.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti