Pojašnjenje odredbe vezane uz ograničenja natjecanja i treninga u sportu Odlukom Stožera civilne zaštite od 27. studenoga 2020. g.

Nastavno na mnogobrojne upite nacionalnih sportskih saveza o tumačenju Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID–19 putem okupljanja od 27. studenoga 2020. godine, Ministarstvo turizma i sporta RH donijelo je pojašnjenje odredbe vezane uz ograničenja natjecanja i treninga u sportu.

Točkom III. stavkom 1. podstavkom 18. donesene Odluke propisana je „zabrana svih treninga i natjecanja osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima te treninga i natjecanja vrhunskih sportaša (sportašice i sportaši I., II. i III. kategorije) u individualnim sportovima.

Dakle, navedena odluka za individualne (pojedinačne) sportove (karate, tenis, boćanje, kuglanje, veslanje, streljaštvo, stolni tenis i sl.) dopušta iznimno treninge i natjecanja samo za vrhunske sportaše (I., II. i III. kategorije). Kod ekipnih sportova (nogomet, košarka, rukomet, odbojka, vaterpolo, ragbi i sl.) kategorizacija nije kriterij za dopuštene treninge i natjecanja, već su isti dopušteni onim klubovima odnosno njihovim seniorskim ekipama koje nastupaju u 1. i 2. rangu natjecanja na nacionalnoj razini (bez obzira zove li se prvi rang 1. liga ili npr. Premierliga, a drugi rang 1. liga, 1.b liga ili 2. liga) te juniorskim ekipama koje igraju isključivo 1., odnosno najviši rang nacionalnog natjecanja u pojedinom ekipnom sportu.

Pojašnjenje ovdje donosimo u cijelosti.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske