Podizanje svijesti o važnosti vježbanja i sporta

Organizatori Europskog tjedna sporta u našem gradu, gradski Savez za sportsku rekreaciju Sport za sve i Zajednica osječkog sporta, iskazali su zadovoljstvo još jednom tradicionalnom manifestacijom koja je imala dobar odjek u Osijeku. Sve je odrađeno kako je to unaprijed bilo i zamišljeno, pa je i zaključna ocjena vrlo pozitivna.

Bilo je to lijepo predstavljanje većeg broja osječkih klubova i udruga. To se u stvari vodi kao Nacionalni dan – Sportsko selo, a posvećeno je sportu i aktivnostima na otvorenom, koji okuplja sportske organizacije, udruge i klubove diljem zemlje. Također, potiče i zdrav način života i timski duh kroz razne sportske aktivnosti i igre dok istovremeno slavi važnost sporta u smislu razvoja pojedinaca i društva u cjelini. Brojni klubovi i udruge imali su priliku građanima prezentirati svoj sport i aktivnosti koje prakticiraju. Na Trgu slobode priključila nam se i maskota Zdravko, što je potaknulo i one najmlađe da nam se pridruže u zajedničkom vježbanju na otvorenom, a sve kroz igru i zabavu“, rekla je Gordana Veselić, glavna tajnica osječkog GSSR-a.

Kroz cijeli tjedan provlačio se osnovni moto cijele manifestacije, a to je učestalo i kontinuirano vježbanje kao preduvjet zdravijeg i ugodnijeg života.

Promoviranjem sporta među našim sugrađanima ujedno promoviramo fizičke i psihičke aspekte zdravog življenja, druženje i zajedništvo. Upravo su to vrijednosti koje trebamo njegovati kod svih generacija: od mališana do građana u trećoj životnoj dobi. Europski tjedan sporta prava je prilika za podizanje svijesti o važnosti aktivnog načina života kod svakog građanina. Na nama je da inspirirani ovom manifestacijom sportsku aktivnost potičemo i podržavamo – svakodnevno“, naglasio je predsjednik ZOS-a Alen Nađsombat.

Poznato je koliko je svaka tjelesna aktivnost bitna u svakom pogledu, posebice kada je zdravlje u pitanju i stanje našeg organizma. Stoga je uvijek bitno pronaći vrijeme za one aktivnosti koje će nam pomoći da se osjećamo dobro, spremno i zadovoljno jer je to u biti i osnovna funkcija sporta, posebice kod brojnih rekreativaca.

Svako promicanje sporta i sportske kulture je važno, posebno kada govorimo o djeci i mladima. Cilj nam je što više ih uključiti u klubove ili barem neki vid organiziranih aktivnosti koje će ih barem neko vrijeme odvojiti od kompjutora i mobitela. Veliku ulogu pritom imaju i njihovi roditelji koji ih već od rane dobi mogu i trebaju pravilno usmjeravati jer je kroz sport ljepše i odrastati i razvijati svoje potencijale. Rekreativaca imamo puno i to nas veseli, a spoznaja da će naša županija biti i Europska regija sporta u 2024. također nam puno znači u smislu promocije svega ovoga o čemu pričamo“, spomenuo je Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti