Počinje „Osijek Open 2023“ iz ITF serije

U našem gradu igrat će se vrlo kvalitetan tenis, na onoj profesionalnoj razini, u razdoblju od nedjelje, 23. travnja, pa u sljedećih sedam dana. Slavonska je metropola, naime, ponovno domaćin respektabilnog turnira za tenisačice iz serije ITF pod nazivom „Osijek Open 2023“, čiji je nagradni fond 25.000 dolara. Organizatori su TK Tennis Talents Osijek i HTS, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Igrat će se na terenima u Perivoju kralja Tomislava.  

Sve kreće od kvalifikacija koje su na rasporedu tijekom prva dva dana, da bi najzanimljiviji dio natjecanja započeo od utorka, 25. travnja. Prijavljene su 64 igračice, a njih 32 ostat će u glavnom ždrijebu. Polufinalni dvoboji na red će doći u iduću subotu i onda nas, dan kasnije, očekuje finale. Posebno nam je drago da su među sudionicama i naše Osječanke: Sara Barbarić, Nera Tešankić i Korina Roso, a ljubitelji tenisa imat će priliku vidjeti i druge perspektivne hrvatske tenisačice, kao što su Petra Marčinko, Antonija Ružić, Tena Lukas, Lea Bošković i druge. Globalno gledajući, dolaze djevojke s tri kontinenta, čak iz daleke Kine i SAD-a, odnosno iz dvadesetak zemalja svijeta.  

„Tereni su odlični, divan je ambijent, posebno jer je sve obnovljeno u Parku. Samo da nas vrijeme posluži i svi će sigurno uživati. Stižu nam neke igračice iz prvih 200 na WTA listi, a to je već visoka klasa i nešto, što svakako vrijedi pogledati. Prošle smo godine turnir odradili na visokoj razini u svemu, to je prepoznato i sada imamo priliku biti još i bolji, budući da nam je bitan kontinuitet. Cijela organizacija ne bila moguća bez potpore Grada i Županije, a ulaz je kao i lani besplatan za sve gledatelje. Neka ovo bude poziv svima, djeci pogotovo. Imat ćemo ponovno i Kids Day, na Trgu slobode 29. travnja. Prije toga bit ćemo i u Antunovcu (27. travnja), a koji dan kasnije i u Ivanovcu, 2. svibnja“, rekao je Davor Grgić u ime Organizacijskog odbora.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti