Počinje nova era za NK Osijek i njegove navijače

Ova je subota, 22. srpnja, svakako poseban dan za osječki sport, dakako, prije svega za Nogometni klub Osijek. Bijelo-plavi će danas odigrati prvu službenu utakmicu na novoj, prekrasnoj Opus Areni, najmodernijem stadionu u Hrvatskoj, čime se svi skupa možemo pohvaliti. Ždrijeb je htio da na premijeri zaigraju Osječani i koprivnički Slaven Belupo, a ovaj prvenstveni susret počinje u 21 sat. Sasvim je izvjesno da će to biti jedinstven događaj za sve one koji će zauzeti svoja mjesta na tribinama, posebice u kontekstu činjenice da je do petka navečer prodano gotovo 10.000 ulaznica, računajući i godišnje i pojedinačne.  

S puno emocija smo se u svibnju oprostili od Gradskog vrta, a sada uzbuđeno i nestrpljivo čekamo početak nove ere najpopularnijeg sportskog kolektiva u gradu na Dravi. Ovo je, u smislu uvjeta i za igrače i za vjerne navijače, nešto sasvim drugo u odnosu na prethodno razdoblje, pa mnogi naši sugrađani i ljubitelji nogometa širom Slavonije i Baranje ne žele propustiti premijeru na Pampasu. Čak su po terminu odigravanja prve utakmice planirali i svoje godišnje odmore jer je ipak riječ o posebnom događaju u slavonskoj metropoli.  

Što se tiče osječke momčadi, ona je doživjela određene promjene u odnosu na proteklu sezonu. U kadru više nema Jurčevića, Cheberka, Leovca, Barrija, Topčagića, otišao je i Daku koji je dosad uglavnom bio na posudbama, a na „kaljenje“ su poslani Kolić, Janjić i Cvijanović. S druge strane, dovedeni su brazilski desni bočni Guedes, Ukrajinac na lijevom boku Drambaiev, stoperi Grk Evangelou i Armenac Mkrtchyan te veznjak Pušić koji je uspješno igrao u Švicarskoj. Ponovno su među Osječanima povratnici Bralić, Fućak i Hiroš, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će ih sve skupa uklopiti stručni stožer na čelu s trenerom Tomasom.  

Na kraju se još malo vratimo gledateljima, odnosno navijačima. Policija i NK Osijek ih pozivaju da na Opus Arenu u što manjem broju dolaze osobnim automobilima, budući da je parking u krugu stadiona rezerviran samo za one s propusnicama i akreditacijama i izvjesno je da će biti – pun. Parkirna mjesta svi ostali će morati potražiti negdje u blizini, pa je preporuka da se koriste usluge GPP-a, posebice jer su linije prema ovom dijelu Retfale danas pojačane, a i prijevoz će za sve članove NK Osijek s pripadajućom iskaznicom biti besplatan od 19 sati, pa sve do ponoći.

Foto: NK Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti