Počeli Dani boćanja u Tenji

Boćarski klub Tenja i ove godine organizira tradicionalni, sada već 21. po redu turnir koji će potrajati do kraja ovoga tjedna. Riječ je o Danima boćanja u ovom mjesnom odboru koji na tenjskom boćalištu redovito okuplja veliki broj sudionika. Ovoga će ih ljeta biti stotinjak, a dolaze iz raznih krajeva Osječko baranjske županije. Sve se odvija u povodu obilježavanja crkvenog goda Svete Ane, a ulaz je slobodan svakog dana natjecanja.

Ovo je svakako najveći turnir na području cijele regije, a započeo je u srijedu u večernjim satima. Sudjeluje 15 profesionalnih momčadi za koje nastupaju aktivni boćari, dok je u amaterskom programu prijavljeno 5 ekipa, uz napomenu da u nekima nastupaju i žene, što je također jedna od specifičnosti ove tradicionalne manifestacije.

„Završnica je za amatere predviđena u petak, 14. srpnja, dok će profesionalci svoje polufinalne i finalne dvoboje imati u subotu, dakako u večernjem terminu. Ako bi nam se dogodilo loše vrijeme, ništa ne bismo otkazivali nego se samo sve odgađa za sljedeći dan. Na našem boćalištu opet će se skupiti veliki broj zaljubljenika u ovaj sport i ne sumnjam da će svi opet provesti ugodno vrijeme igrajući ili gledajući utakmice”, rekao nam je Krešo Troskot u ime organizatora.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti