Pobjeda i rekord Lorene Faktor

Na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Zagreba nastupilo je nekoliko atletičarki i atletičara Slavonija-Žita koji su dobre nastupe okrunili sa čak četiri osobna rekorda. Najuspješnija je bila Lorena Faktor koja je pobijedila u utrci na 60 m s osobnim rekordom od 7.59 sekundi, 14 stotinki brže negoli je odradila kvalifikacije. Mlada je osječka sprinterica bila odlična i na 60 m s preponama gdje je zauzela drugo mjesto s 8.68. Kao nagradu za odličnu formu Lorena je dobila i poziv za nastup na Dvoranskom seniorskom prvenstvu Balkana koje će se ove subote održati u Istanbulu, a gdje će nastupiti na 60 m.

Na 60 m svoje najbrže vrijeme istrčala je i Melani Bosić, koja je ciljem prošla četvrta s vremenom 7.69. Osobni je rekord popravljao i Gabriel Bolarić plasiravši se na peto mjesto u skoku u dalj s preskočenih 6,25 m, a niz najboljih osobnih dostignuća osječkih atletičara zaključio je Zen Stanković s 2:39.79 minuta na 1000 m, što mu je bilo dovoljno za 15. mjesto. Poziciju više ostvarila je Denise Solar u skoku u dalj sa 4,55 m.

Međunarodnu konkurenciju imala je osječka visašica Sara Aščić koja je nastupila na mitingu u belgijskom Gentu. Svladala je visine od 1,70 m i 1,75 m, a potom tri puta rušila letvicu na 1,80 te na kraju zauzela deseto mjesto.

Foto: AK Slavonija – Žito

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti