Otvoreno malonogometno igralište s umjetnom travom na Srednjiki

Srednjoškolsko igralište u Osijeku, popularna ,,Srednjika”, od danas je bogatije za novouređeni malonogometni teren s umjetnom travom. Riječ je o donaciji Hrvatskog nogometnog saveza vrijednoj 43.000 eura, uz koju je i Grad Osijek uložio još oko 10.000 eura za zaštitnu mrežu, golove, popločenje uz igralište te dva betonska stola kao i za ocrtavanje terena za stolni tenis.

Novi malonogometni teren u utorak su otvorili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić ističući partnerski odnos Grada i HNS-a.
Zahvalivši predsjedniku HNS-a gradonačelnik Radić rekao je kako Grad Osijek izdvaja značajna sredstva za sport, a posebno je istakao besplatan prijevoz za mlađe sportaše, kao i sportske stipendije.

– Kada govorimo o najmlađim uzrastima, prošle godine smo uveli stipendije za 5. i 6. kategoriju sportaša. Jedan smo od rijetkih velikih gradova koji plaća besplatan prijevoz svim sportašima mlađih uzrasta. Nastavit ćemo to činiti i u budućnosti, kao i raditi na poboljšanju infrastrukture, ali i na suradnji sa svim klubovima na području grada Osijeka – poručio je osječki gradonačelnik.

Podsjetio je kako je nedavno otvoreno novouređeno dječje igralište na Sjenjaku te najavio uređenje igrališta u Donjem gradu. Napomenuo je i da su Grad i Županija kupili zgradu Iktusa i pripadajuću površinu gdje će također urediti košarkaško i nogometno igralište.

Predsjednik HNS-a Kustić izrazio je zadovoljstvo velikim brojem djece koja već koriste novi travnjak te zahvalio gradonačelniku Radiću na suradnji.

– Znam koliko Grad Osijek izdvaja za sport i koliko ulaže u infrastrukturu, i zato me veseli da smo danas ovdje i da otvaramo još jedan teren. Nadam se da će ova dječica kroz osječke i županijske klubove niknuti u našoj reprezentaciji. To je bogatstvo na koje ulaganjem u infrastrukturu možemo utjecati. Hvala gradonačelniku i suradnicima koji su radili na ovom projektu, nastavit ćemo s ulaganjima u infrastrukturu – izjavio je Kustić.

Tekst i foto: Grad Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Još se čeka na pobjedu u MEVZA-i

Odbojkaši Murse Osijek nisu uspjeli izboriti pobjedu na drugom turniru međunarodne MEVZA lige kojoj su ovoga tjedna bili domaćini u maloj dvorani Gradski vrt. Odigrali

Rukometaši dočekuju Sesvećane

Pred rukometašima Osijeka još su dva nastupa u Paket24 Premijer ligi do kraja prvog dijela natjecanja. Osječani u Ligi A u nedjelju (17 sati) u