Otvoreni natječaji i donesena Odluka o potpori za očuvanje radnih mjesta Ministarstva turizma i sporta

Ministarstvo turizma i sporta RH 23. prosinca 2020. g. donijelo je Odluku o potpori za očuvanje radnih mjesta u pravnim osobama iz sustava sporta pogođenih koronavirusom (COVID-19). Korisnik mjere može biti sportska udruga iz članka 14. Zakona o sportu ili sportski klub-sportsko dioničko društvo iz članka 28. Zakona o sportu, a koji ne koriste niti jednu drugu potporu ili mjeru za očuvanje radnih mjesta.

Korisnik mjeru ima pravo ostvariti za radnike koji imaju sklopljen ugovor o radu najkasnije do 1. prosinca 2020. g. ili radnike koji su imali sklopljen ugovor o radu najkasnije do 1. prosinca 2020. g. te su nakon tog datuma dobili otkaz, ali su do datuma podnošenja Zahtjeva ponovno sklopili ugovor o radnom odnosu. Korisnik mjeru nema pravo ostvariti za radnike koji ostvaruju subvenciju za plaću kroz redovnu realizaciju javnih potreba u sportu od strane JLP(R)S i drugih javnih izvora (proračuna lokalne, regionalne ili državne razine).
Zahtjev za dodjelu potpore za mjesec prosinac 2020. godine potrebno je podnijeti zaključno s danom 15. siječnja 2021. g., kao i u sljedećim mjesecima do 15. dana u mjesecu za prethodni mjesec.

Također, Ministarstvo je nedavno otvorilo dva natječaja i jedan javni poziv, a riječ je o Natječaju za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godiniNatječaju za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača “Hrvatska pliva” u 2021. godini te Javnom pozivu za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija 2021. godine. Natječaji su otvoreni na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta od 15. prosinca 2020. g. – 15. siječnja 2021. g., a Javni poziv od 16. prosinca 2020. g. – 16. siječnja 2021. g.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti