Otvoren novouređeni Šahovski dom

U Sportskoj dvorani Zrinjevac otvoren je novouređeni Šahovski dom, na zadovoljstvo svih ljubitelja šaha kojih nije malo u gradu na Dravi. O tomu svjedoči i brojka od 137 registriranih igračica i igrača u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. U tom će prostoru svoje aktivnosti provoditi i Osječki šahovski savez kao i sedam klubova s područja Osijeka. 

„Drago mi je što ovaj Savez nakon 20 godina u Zrinjevcu ima svoj dom. Podsjećam da se šah u našem gradu organizirano igra još od 1913. godine, a svoje najsjajnije godine doživio je početkom 90-ih kada smo imali čak i prvaka Hrvatske! Prebacivanjem Zajednice osječkog sporta u dvoranu Gradski vrt, oslobodio se ovaj prostor u Zrinjevcu i u njegovo smo opremanje uložili 9.000 eura. Siguran sam kako će novouređeni dom pridonijeti daljnjoj popularizaciji šaha u Osijeku, a Grad će i nadalje osluškivati potrebe svojih šahista za čiji je rad ove godine u proračunu osigurano čak sedam puta više sredstava nego lani“, istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić. Na otvorenju je bio i zamjenik župana Josip Miletić koji i sam uživa u šahovskim partijama, a veseli ga spoznaja da će spomenuti prostor poslužiti za brojna natjecanja i druženja, kao i da će zasigurno privući veći broj mladih u Školu šaha.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Osječki vodič

Posebna će utakmica biti odigrana u subotu u gradu na Dravi. Ne toliko zbog toga što se sastaju nogometaši Osijeka i Rijeke, budući da je