Otkazan Platinum Cup u gimnastici

Stigla je obavijest o otkazivanju najavljenog gimnastičkog natjecanja koju donosimo u cijelosti:

Unatoč velikoj želji organizatora, Gimnastičkog društva Osijek-Žito i Hrvatskog gimnastičkog saveza, iscrpnim naporima i ustrajanju na organiziranju ovogodišnjeg izdanja FIG Platinum Cupa u Osijeku, međunarodnog natjecanja u sportskoj gimnastici, organizator je na veliku žalost primoran otkazati natjecanje planirano za 17.-20. rujna 2020. g.

“Kako se globalno stanje sa svjetskom pandemijom COVID-19 iz dana u dan pogoršava, a kako bismo zaštitili sve natjecatelje, njihovo stručno i medicinsko osoblje, ali i naš veliki organizacijski tim, donijeli smo odluku o otkazivanju natjecanja. S obzirom na 11 godina uzastopnog besprijekornog organiziranja FIG Svjetskog kupa u Osijeku, nije bilo jednostavno donijeti ovakvu odluku i prekinuti taj sjajni niz, no, zdravlje i zaštita svih sudionika ovog natjecanja nama su na prvome mjestu” – rekao je Vladimir Mađarević, direktor natjecanja i dopredsjednik HGS-a.

Podsjetimo, Gradski vrt je ove godine, od 18. do 21. lipnja trebao 12. put biti domaćin FIG Svjetskog Challenge Cupa, no zbog pandemije COVID-19 otkazan je, kao i svi drugi turniri iz kalendara Svjetske gimnastičke federacije.

Ipak, uz podršku Središnjeg državnog ureda za šport, organizator je odlučio promijeniti format natjecanja i pokrenuti novu sjajnu priču s FIG Platinum Cupom u rujnu. Na žalost, mukotrpan rad na ovom projektu ipak se mora prekinuti. “Deseci zemalja, odmah s otkrivanjem naše ideje o natjecanju u rujnu, dali su zeleno svjetlo i najavili dolazak na natjecanje u Hrvatsku, ali kako se situacija u cijelom svijetu pogoršava s ovom nemilom pandemijom, veliki broj gimnastičkih kolega posljednjih dana odlučio je ipak otkazati nastup u Osijeku. Svi oni su izrazili žaljenje, ali i poslali isprike zbog nemogućnosti dolaska u Hrvatsku, a nama je to samo bila još jedna potvrda da je odluka oko otkazivanja natjecanja jedina pravedna u ovom trenutku. Iskreno vjerujemo kako će se ova cijela situacija uskoro stabilizirati i kako ćemo iz nje svi izaći snažniji, baš kao i naše natjecanje za koje smo sigurni da će već sljedeće godine u Osijeku ponovno okupiti cijeli gimnastički svijet” – poručio je Mađarević.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti