Otkazan “Kup grada Osijeka” u mačevanju

Organizator međunarodnog turnira u mačevanju “Kup grada Osijeka” Mačevalački klub Dmitar Zvonimir uputio je obavijest o odgađanju turnira predviđenog za 28.-29.3. U obavijesti se navodi:

“Sve pripreme smo odradili prema našim i HMS tehničkim parametrima, uključili smo se u poseban mod u vezi situacije s korona virusom… poslali smo zahtjeve prema Županijskom stožeru CZ i prema Zavodu za javno zdravstvo OBŽ  te prethodno prema našem savezu i državnoj epidemiološkoj službi za savjete, ovime to obustavljamo. Prateći procjene i naloge od strane službenih medija i u suradnji sa HMSom donijeli smo odluku o odgađanju natjecanja.

Do sada su bili prijavljeni (ili u postupku prijave i informiranja) sportaši iz 15 europskih zemalja te nekoliko zainteresiranih u pregovorima (Ujedinjeni arapski emirati, Švedska, i Turska), Austrija, Bugarska, Hrvatska (otkazao klub iz Poreča), Francuska (otkazali), Njemačka (otkazali), Mađarska (u postupku otkazivanja), Poljska, Rumunjska, Rusija (mi smo otkazali da ne kupuju avio karte), Ukrajina, Velika Britanija (otkazali), Sjeverna Makedonija, Slovenija (otkazali), Srbija (postupak otkazivanja) i gost Bosna i Hercegovina (nemaju formiran savez, ovdje bi trebali biti promatrači).

“Osijek Fencing Cup 2020” trebao se održati 28/29.3.2020. u dvorani Gradski vrt u Osijeku pod pokroviteljstvom Župana OBŽ, Središnjeg državnog ureda za šport, Sportskih zajednica Osijeka i OBŽ, Gauss developmenta i mnogih drugih manjih ili većih donatora za nagradni program, bio bi to 5. jubilarni internacionalni turnir sa EFC U14 Europskim kupom za mlađe kadete u disciplini mač. Organizatori su vrlo dobro pripremili sve za ovu zadaću sa jasnim ciljevima: Postati regionalni centar ovog sporta i pripremiti se za organizaciju puno većeg natjecanja u Osijeku. Do sada smo briljantno prezentirali svoju državu,  grad i županiju i nema sumnje da ćemo i ubuduće nastaviti ovako uz Vašu pomoć.

O sljedećem terminu natjecanja ne možemo reći ništa do okončanja ove situacije.”

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti