Osmo izdanje Baranjskog Ferivi polumaratona

Ove subote AK Slavonija-Žito sa suradnicima organizira osmo izdanje Baranjskog Ferivi polumaratona. Trčanje u prirodi mamac je za brojne sportaše-rekreativce, ali i one „ozbiljnije“, željne natjecateljskog naboja o čemu svjedoče i hvalevrijedne brojke što se sudionika tiče.

Slično će biti i ove godine, iako će pred trkačima biti nešto izmijenjena ruta utrka. Naime, zbog afričke svinjske kuge ovaj puta start i cilj neće biti kod dvorca Tikveš, nego je cijela ruta pomjerena do Prijemnog centra Parka prirode Kopački rit. No, to neće omesti brojne sudionike da još jednom uživaju u čarima trčanja prirodnim ljepotama Kopačkog rita. Kao i obično, natjecatelji mogu birati između tri „odrasle“ utrke. Oni najspremniji, a njih u pravilu bude i najviše, ponovno će se okušati na 21 km. Osim polumaratona, trčat će se i utrka građana na 5 km te štafete 3×5 km. Za one mlađe na programu su dječje utrke, od cicibana (2016. godište i mlađi) do starijih kadeta (2008./’09.). Dječje će se utrke kompletno održati kod Prijemnog centra, polumaratonci će imati rutu od istog do Kopačeva pa povratak do Prijemnog centra te preko pristaništa Sakadaš do okretišta kod Kozjaka i natrag, a slična staza očekuje i sudionike na preostale dvije seniorske utrke.

U prethodnih sedam izdanja lani se prvi puta dogodilo da je netko od atletičara drugi puta slavio. To je bio Ante Živković, koji je dva puta uzastopno bio najbrži, a postavio je i rekord staze (1:13:58 sati). Kod atletičarki samo su tri pobjednice. Rekorderka je Mađarica Tunde Szabo koja je četiri puta prva prošla ciljem, dva je trijumfa, uključujući i onaj prošlogodišnji, upisala Silvia Šimunović, dok je jednom slavila Marija Vrajić. Rekord utrke drži Szabo i to iz 2019. godine (1:20:22).

Program počinje u 9.50 sati svečanim otvaranjem, u 10 je start 8. Baranjskog Ferivi polumaratona, u 10.30 kreću utrka građana i štafeta, a start dječjih utrka je od 12 sati.

Organizatori su se još jednom pobrinuli i za brojne popratne sadržaje, od zabavnog programa, radionica, fun zone za djecu, coffe cornera do glazbe. Također, olakšali su i dolazak svima onima koji bi htjeli na neki način biti sudionici, pa makar i kao gledatelji, te su osigurali besplatan prijevoz autobusom iz Osijeka od Prijemnog centra PP Kopački rit. Polasci će biti u 8.30 i 11 sati kod mosta dr. Franje Tuđmana, a povratak će biti u 14 sati.

FOTO: Atletski klub Slavonija Žito

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske