Osječkim gimnastičarima pregršt medalja!

U dvorani Centra Sokol održano je Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici na kojem su značajne uspjehe ostvarili i osječki vježbači. Naš Olimpijac iz redova GD Osijek-Žito Aurel Benović ponovno je prvak na parteru i preskoku s ocjenama 14.150 i 13.675. Također je u apsolutnom programu vrlo uspješan među seniorima bio Josip Vukovac, osvojivši srebro na ručama i preči te broncu na konju s hvataljkama dok je Filip Rosandić bio brončani na preskoku. Ilan Lederer je u mlađim seniorima naprosto blistao jer je prvak bio na ručama, konju s hvataljkama, karikama i preči, a treće je mjesto zauzeo na parteru i preskoku. U juniorskoj konkurenciji Lana Lederer završila je kao trećeplasirana na tlu. Bruno Medić je u obaveznom programu zaslužio broncu među mlađim seniorima u višeboju, a kadetska je momčad u sastavu: Adrian Adamček, Jakov Mađarević, Niko Pušić i Petar Matošević osvojila naslov državnih prvaka.

Generalno mogu reći da sam zadovoljan odrađenim. Do odlaska na Olimpijske igre imat ću još vremena popraviti ono što baš nije bilo najbolje. Bitno je znati da imam prostora za napredak tako da i u Parizu očekujem dobar rezultat. Znam da sam konkurentan i najboljima i nadam se da će se sve u najvažnijem trenutku posložiti na pravi način. Prije Olimpijade me očekuje nastup u belgijskom Gentu gdje ću još malo isprobati sprave i sve je sada podređeno što boljem nastupu na najvećem sportskom natjecanju, izjavio je Aurel Benović.

Felinger predvodio GK Inova Gim

Kada je riječ o natjecateljima iz GK Inova Gim najuspješniji je bio Patrik Felinger koji je osvojio zlato na parteru u vrhunskom apsolutnom programu mlađih juniora. Titulu je podijelio s kolegom iz reprezentacije, Zagrepčaninom Franom Radićem. Šteta je što zbog ozljede šake nije imao mogućnost nastupiti i na konju s hvataljkama… Gabriel Solar je ovaj puta prisilno izostao zbog školske ekskurzije dok je mladi Ukrajinac Vladislav Kosse sudjelovao izvan konkurencije i pokazao svoj veliki potencijal. Što se tiče obaveznog programa, Filip Lech je zauzeo drugo mjesto kod mlađih seniora, a na postolju su se našle i juniorke (Mila Turić, Ema Petrić, Tara Bogojević, Mihaela Majhen, Ema Perković i Tesa Žaper) koje su bile treće u ekipnoj konkurenciji.

foto: GK Osijek Žito, GK “Inova-Gim” Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti