Osječki Topovi ovog vikenda domaćini trećeg ovosezonskog turnira HFFL-a

Ove subote, 22.4. na glavnom terenu Stadiona kraj Drave, Osijek Cannonsi će ugostiti treći ovosezonski turnir HFFL-a na kojem će, uz Osječane, sudjelovati i Bjelovar Greenhorns, te Zagreb Patriots. Iste su to ekipe koje su se susrele prije tri tjedan u Bjelovaru, tako da vrlo brzo svi imaju priliku poravnati račune. 

Zagrepčani su sjajno ušli u sezonu, te su nakon dvije odigrane utakmice na diobi prvog mjesta sa Dubrovnikom sa dvije pobjede. U donjem dijelu tablice, na 4. i 5. poziciji, Bjelovar i Osijek imaju isti, pomalo iznenađujući omjer 0-1-1 (bez pobjeda;jedan poraz; jedna neriješena), obzirom na rijetkost neodlučenog ishoda na utakmicama američkog nogometa. 

Kako je ove godine u natjecanje po prvi puta uvedena jedinstvena tablica, bez divizija, stanje se vrlo brzo može promijeniti, te je svaka utakmica itekako važna. Upravo zbog toga smo ukratko popričali sa glavnima i odgovornima u osječkom taboru o onome što očekuju od domaćeg turnira. 

„Kao i uvijek, domaći je turnir prilika da pokažemo i ostalim ekipama i domaćim navijačima koliko možemo dati kao klub, kako na terenu tako i u organizaciji. Određena razina koju smo sami sebi postavili kao standard su i drugi već počeli očekivati od dolaska u Osijek, te je to nešto što mi sami prihvaćamo kao minimum koji pokušavamo iz godine u godinu nadograđivati. Neovisno o igri i rezultatima, želimo da svi koji sudjeluju na turniru krenu kući samo sa dobrim iskustvima.“ – rekao je predsjednik Marin Ljubas. 

„Nismo idealno ušli u sezonu, jer smo se sa prvog turnira vratili bez pobjede. Ekspresno smo dobili priliku pokazati koliko smo naučili iz te dvije utakmice na domaćem terenu, gdje bi to, u teoriji, trebalo biti najlakše. Već na početku sezone sam rekao da će ovaj format natjecanja tražiti još više od nas i za sada se to pokazalo točnim. Na nama je da dignemo svoju formu na viši nivo, koji je u skladu sa našim mogućnostima i očekivanjima. Ukoliko želimo sezonu završiti sa ostvarenim ciljevima koje smo zacrtali rezultati moraju doći već sada.“ – nadovezao se Matej Milohnoja. 

Izvrstan je ovo uvod u nesumnjivo sjajnu subotu koja je pred nama, sa pregršt dobre igre i atraktivnih poteza. Svakako nađite vremena da dođete na Stadion kraj Drave (stadion NK Elektre), te uživo podržite naše dečke.  

Naravno, za sve ostale informacije oko Cannonsa, svakako ih popratite na Facebooku, Instagramu i web stranici. 

Tekst i foto: Osijek Cannons

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti