Osječki rukometaši ove subote u Trogiru

Večerašnjom utakmicom u gostima s Trogirom (subota, 9. rujna) za rukometaše Osijeka počinje nova sezona u Paket24 Premijer ligi. Na klupi osječke momčadi je Frano Veraja koji je na toj dužnosti naslijedio Daga Kovačevića, sada već bivšeg sportskog direktora koji je u završnici prošloga prvenstva obnašao dvostruku ulogu. Veraja je poznat ovdašnjim ljubiteljima rukometa budući da je svojedobno igrao za Osijek, pa je rado prihvatio poziv svoga prijatelja Kreše Tomasa, klupskog predsjednika, da se vrati u grad na Dravi.

Osječani će prvenstveno pokušati izbjeći opasnu zonu i borbu za opstanak, pritajeno se nadajući kako mogu završiti u Ligi za prvaka. U njihovoj skupini su nedodirljivi Zagreb, vrlo dobre Sesvete te podjednake momčadi, barem iz sadašnje perspektive: Gorica, Moslavina, Karlovac, Varaždin 1930 i Trogir.

U prvim kolima nam je takav raspored da bismo mogli uhvatiti dobru startnu poziciju, uvažavajući svakog protivnika, ali i bez straha od ikoga. U pripremnom razdoblju najviše smo se bazirali na radu u obrani iz koje onda proizlaze brze kontre i polukontre. Igrači su sve odrađivali bez pogovora iako je možda u početku bilo malo teže usvojiti neke nove stvari. Želim onaj pravi „ratnički“ i bespoštedni rukomet, da u svakoj utakmici pružimo svoj maksimum“, rekao je Veraja.

Što se starta tiče, Osijek će na početku na dva uzastopna gostovanja jer ih nakon Trogira očekuje put u Kutinu. Novi šef stručnog stožera je naglasio kako to može biti i prednost za njegovu momčad koja je željna dokazivanja. Trogirani nisu previše izmijenili svoj igrački roster, imaju istoga trenera kao i do sada, a Veraja i sam nestrpljivo iščekuje taj prvi dvoboj jer su pripreme ipak nešto sasvim drugu u odnosu na predstojeće natjecateljske oglede.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

U subotu 21. Memorijal „Marko Svrtan“

I ove godine, 21. prvi puta u kontinuitetu, Nogometni klub Olimpija organizira Memorijalni turnir „Marko Svrtan“ u spomen na tragično stradalog dječaka iz Škole nogometa Ljubičastih. Sudjelovat