Osječki meandar

Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku zajedničkim snagama organiziraju gradsku utrku „Osječki meandar“, memorijalnu utrku koja će se održati u petak, 23.4.2021. g. u sklopu akcije „Zdravko je krenuo“, a povodom Dana Julija Knifera, zapamćenog kao jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća. Zanimljivo je da je prije točno 20 godina Julije Knifer proglašen počasnim građaninom grada Osijeka.

U utrci mogu sudjelovati svi građani, neovisno o fizičkoj spremi, a sudionici će pred sobom imati 4.600 m trkačkog izazova. Ruta kojom će se utrka odvijati poprima oblik osnovnog i prepoznatljivog motiva Kniferove umjetnosti izvedenog u bezbroj varijanti i u različitim tehnikama – meandra. Start utrke je u 18:00 ispred Pješačkog mosta, a cilj na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi. Prijave će se odvijati na startnom mjestu od 17:15, a sve sudionike na cilju će dočekati boca vode za okrepu. Sudjelovanje u utrci je besplatno.

Po tri prvoplasirana sudionika u muškoj i ženskoj konkurenciji bit će nagrađena medaljama organizatora i majicom s logom akcije „Zdravko je krenuo“. Svi trkači za sudjelovanje u utrci osvajaju markicu i rekreacijsku karticu akcije „Zdravko je krenuo“ koju mogu preuzeti od 26.4.2021. g. u sjedištu Saveza, Istarska 1, radnim danom od 9-12 sati. Obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a na startu su obvezne maske koje se tijekom utrke mogu skinuti, te ponovno staviti pri dolasku na cilj.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske