Osječki meandar

Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek i Akademija za umjetnost i kulturu (AUK) u Osijeku suorganizatori su memorijalne gradske utrke „Osječki meandar“, koja će se održati u subotu, 23. 4. 2022. g. u sklopu cjelogodišnje akcije „Zdravko je krenuo“, a povodom Dana Julija Knifera, počasnog građanina grada Osijeka i jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća. Za sudjelovanje u utrci svi sudionici imaju pravo na markicu i rekreacijsku karticu akcije „Zdravko je krenuo“, a sudjelovanje u utrci je besplatno.

Sudionici će pred sobom imati 4200 m trkačkog izazova. Ruta kojom će se utrka odvijati je kružna, a start utrke je u 10:00 kod Vodenih vrata na ulazu u Tvrđu. Prijave se vrše putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1662 ili do 9:30 na licu mjesta.

Po tri prvoplasirana trkača u muškoj i ženskoj kategoriji bit će nagrađena medaljama, a prvih 100 prijavljenih sudionika majicama s logom utrke. Organizator je osigurao i bočicu vode za okrepu koja će sve sudionike dočekati na cilju. Za građane s djecom i rekreativce koji iz bilo kojeg razloga ne mogu istrčati utrku a žele sudjelovati, pripremljena je skraćena ruta koju mogu, izvan konkurencije, jednostavno prehodati. Za ovu kategoriju prijave nisu potrebne.

Stoga se pozivaju svi trkači, rekreativci i sportaši, a posebno studenti, da svojim sudjelovanjem u utrci pridonesu ovoj lijepoj ideji spoja sporta i kulture u našem gradu.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem