Osječki Iktus je viceprvak Hrvatske

Osječki Iktus viceprvak je Hrvatske za ovu sezonu! U ukupnom poretku državnog prvenstva, računajući seniore i mlađe kategorije, Narančasti su zauzeli drugo mjesto, odmah iza zagrebačke Mladosti, dok je treća Trešnjevka. Iktusovci su slavili u konkurenciji juniorki, juniora B i juniorki B, drugi su u poretku seniorki i kadetkinja, a treći među seniorima i juniorima na osnovu čega je utvrđen i završni plasman.

Drugi dio prvenstva odradili su na Jarunu kadeti i juniori, a Osječani su nastupili sa 46 predstavnika raspoređenih u 34 posade od kojih je njih 30 izborilo finalnu utrku i borbu za odličja. U 20 disciplina u kojima su nastupili, osvojili su 11 zlatnih medalja. Donata Elez i Nela Puškadija bile su najbolje u dvojcu juniorki bez kormilara; Lovro Rudec, Luka Grgić, Ivan Rajle i Jakov Wagner su slavili u četvercu „bez“ juniora B; Greta Dragišić i Dunja Viszmeg dominirale su u dvojcu na pariće juniorki; Iris Molnar, Nora Vukojević, Lucija Koloda i Dina Ćorković ostvarile su trijumf u četvercu na pariće juniorki B, dok su Andro Čokolić, Petar Jukić, Karlo Paunović, Ivan Sabolek i kormilar Petar Vulović pobijedili u juniorskom četvercu „sa“.

Zlato su zaslužile i Lucija Zara Dražić i Iva Bakota u dvojcu na pariće kadetkinja; Lovro Rudec i Luka Grgić u dvojcu bez kormilara juniora B; Jakov Wagner, Jakov Horvat, Marin Sekulić, Ivan Rajle i kormilar Petar Vulović u četvercu „sa“ juniora B; Dunja Viszmeg i Dina Ćorković u dvojcu na pariće juniorki B kao i Nela Puškadija u juniorskom samcu i Marko Milojković u samcu kadeta B.

Iktus je tako potvrdio da i dalje pripada samom vrhu hrvatskog veslanja, bez obzira na odlaske nekih svojih istaknutih članova koji sada veslaju u drugim klubovima ili su odlučili okončati svoje sportske karijere. Dakako da su za uspjehe zaslužni i treneri: Krešimir Ižaković, Dominik Matijević, Jasminka Kraljević-Ćolić i Mirna Gujčić.

Foto: Damir Rajle

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti