Osječanke priželjkuju manje pehova u nastavku sezone

Pred rukometašicama Osijeka narednog vikenda nastavak je natjecanja u Prvoj ligi. U njega Osječanke ulaze sa šest bodova iz devet susreta, što je bilo dovoljno za 11. mjesto. To je i posljednja pozicija koja garantira najviši rang i naredne sezone u kojem ŽRK Osijek namjerava ostati.

Iako pogleda na tablicu i nije idealan, situacija je daleko i od kritične jer Osječanke za petoplasiranim Splitom 2010 zaostaju svega tri boda (uz utakmicu manje). Upravo su Splićanke prve suparnice u nastavku prvenstva pa će na domaćem parketu Zrinjevca biti prilika dodatno se približiti i njima i sigurnosti sredine prvenstvene tablice.

U prvom dijelu sezone bilo je i dosta peha za ekipu Tomislava Rešickog, jer gotovo da niti u jednom trenutku nije bio kompletan kadar na raspolaganju. Bolesti i ozljede ozbiljno su poremetile planove, što je istaknuo i trener ŽRK Osijek.

„Želja nam je bila u tih prvih devet kola skupiti šest do osam bodova, i to bliže ovom višem učinku. Računali smo da ćemo svladati Zamet, protiv kojeg se nismo proslavili. No, možemo reći da smo to kompenzirali s Lokomotivom i pobjedom nad aktualnim prvakinjama države. Porazi kod Dugog Sela i Sesveta po meni nisu kiksevi, s prvima smo ipak trebali izgubiti s manjom razlikom, dok smo znali da će se dvoboj sa Sesvećankama prelomiti u dva-tri pogotka na njihovu ili našu stranu. Domaća pobjeda nad Dalmatinkom bila je iznimno važna jer nam je vratila i samopouzdanje, malo poljuljano s obzirom na prethodne rezultate i sve što nam se događalo. Od mononukleoze Josipović i Pehar, trudnoće Lacković, ozljede koljena Jerčinović… Imali smo puno problema u jako kratkom periodu. No, to je sada iza nas. Moglo je bolje, ali srećom pa nije bilo i gore.“

U nastavku sezone Osječanke će u prva četiri kola tri puta igrati na svom parketu, što je prilika da se bodovni učinak popravi. Odrađena je i „generalka“ protiv mađarskog Kozarmislenyja (29:28) i Rešicki vjeruje kako njegova ekipa spremno dočekuje nastavak sezone.

„Dosta smo radili na trkačkom dijelu i ispravku tehničko-taktičkih detalja koje smo detektirali kao problem. Osnovni nam je cilj izbjeći posljednja dva mjesta, što bez obzira na sve nedaće koje su nas pratile ne bi smjelo biti upitno. U pogon nam se vratila Josipović, koja je i nova kapetanica, Pehar bi se ovih dana trebala također priključiti, iako će joj sigurno trebati određeno vrijeme da se vrati u puni trening. Nadam se da će nas zaobići bolesti i ozljede. Trenutno je van stroja Strusa koja će zbog ozljede zgloba vjerojatno propustiti prve dvije utakmice u nastavku, protiv Splita 2010 i Koke. Potom nam slijedi dvoboj s Rudarom i to su nam prilike da se odvojimo od klubova iz najopasnije zone. Nemamo što kalkulirati, ova ekipa kvalitetom spada u sredinu tablice i vjerujem da ćemo to i potvrditi. Izuzev Podravke Vegete i Lokomotive sa svima možemo igrati. Puno će toga biti jasnije nakon prvih nekoliko kola, kada budemo vidjeli je li bilo značajnijih kadrovskih promjena kod suparnika“, poručio je trener ŽRK Osijek.

Foto: Ženski rukometni klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti