Osječanima sedam medalja u full contactu

Kickboxing klub Sveti Duh iz Osijeka uspješno je organizirao Prvenstvo Hrvatske u disciplinama full contact za juniore i seniore kao i point fighting za starije kadete. Nastupila su 164 sudionika iz 37 klubova, a natjecanje je otvorio osječki gradonačelnik Ivan Radić, uz kojega su bili direktor Športskih objekata Robert Seligman, glavni tajnik Zajednice osječkog sporta Andrej Beck, predsjednica Športske zajednice Osječko-baranjske županije Zvjezdana Tuma-Pavlov i glavni tajnik iste Dubravko Ižaković.  

Domaćina je predstavljalo 7 boraca koji su mogu pohvaliti vrlo zapaženim rezultatima. Naslov prvaka osvojili su: Niko Zubac među juniorima do 63,5 kilograma te seniori Borna Bilandžić do 71 kg, Antonio Krajinović do 75 kg i Mikael Golubović iznad 91 kg.  Do finala i drugog mjesta došli su Andrijan Šaronja kod juniora do 63,5 kilograma i senior Filip Matić do 71 kg. Broncom se može pohvaliti još jedan senior Matej Ovčarik i to u kategoriji do 91 kg. U ukupnom poretku full contacta Osječani su zauzeli drugo mjesto dok je, prema očekivanju, najbolji bio splitski Pit Bull.  

„Na kraju mogu reći da je to bilo odlično natjecanje, s puno zanimljivih i kvalitetnih borbi i boraca. Mi smo već 13. puta bili organizatori slične manifestacije, tako da već imamo nagomilanog iskustva i koristimo ga na najbolji način. Treba reći da je u dvorani Jug bilo i dosta publike tijekom cijeloga dana, a sve je u subotu potrajalo od 10 do 20 sati. Inače, ovo je prvenstvo bilo izlučno za ulazak u reprezentaciju u full contactu za Svjetsko prvenstvo na jesen u Portugalu kao i za point fighting i državnu kadetsku vrstu koju u kolovozu očekuje Europsko prvenstvo u Istanbulu. Želim na kraju zahvaliti Gradu i Županiji i njihovim sportskim zajednicama jer su nam ponovno pomogli u organizaciji i na njih se uvijek možemo osloniti“, zaključio je Tomislav Bilandžić, glavni trener i jedan od osnivača Kickboxing kluba Sveti Duh.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Cannonsi proslavili 15. rođendan

Klub američkog nogometa Osijek Cannons proslavio je 15. obljetnicu svoga djelovanja. Osnivač je u srpnju 2009. godine bio Goran Đurica koji je putem interneta potražio