Osječanima sedam medalja u full contactu

Kickboxing klub Sveti Duh iz Osijeka uspješno je organizirao Prvenstvo Hrvatske u disciplinama full contact za juniore i seniore kao i point fighting za starije kadete. Nastupila su 164 sudionika iz 37 klubova, a natjecanje je otvorio osječki gradonačelnik Ivan Radić, uz kojega su bili direktor Športskih objekata Robert Seligman, glavni tajnik Zajednice osječkog sporta Andrej Beck, predsjednica Športske zajednice Osječko-baranjske županije Zvjezdana Tuma-Pavlov i glavni tajnik iste Dubravko Ižaković.  

Domaćina je predstavljalo 7 boraca koji su mogu pohvaliti vrlo zapaženim rezultatima. Naslov prvaka osvojili su: Niko Zubac među juniorima do 63,5 kilograma te seniori Borna Bilandžić do 71 kg, Antonio Krajinović do 75 kg i Mikael Golubović iznad 91 kg.  Do finala i drugog mjesta došli su Andrijan Šaronja kod juniora do 63,5 kilograma i senior Filip Matić do 71 kg. Broncom se može pohvaliti još jedan senior Matej Ovčarik i to u kategoriji do 91 kg. U ukupnom poretku full contacta Osječani su zauzeli drugo mjesto dok je, prema očekivanju, najbolji bio splitski Pit Bull.  

„Na kraju mogu reći da je to bilo odlično natjecanje, s puno zanimljivih i kvalitetnih borbi i boraca. Mi smo već 13. puta bili organizatori slične manifestacije, tako da već imamo nagomilanog iskustva i koristimo ga na najbolji način. Treba reći da je u dvorani Jug bilo i dosta publike tijekom cijeloga dana, a sve je u subotu potrajalo od 10 do 20 sati. Inače, ovo je prvenstvo bilo izlučno za ulazak u reprezentaciju u full contactu za Svjetsko prvenstvo na jesen u Portugalu kao i za point fighting i državnu kadetsku vrstu koju u kolovozu očekuje Europsko prvenstvo u Istanbulu. Želim na kraju zahvaliti Gradu i Županiji i njihovim sportskim zajednicama jer su nam ponovno pomogli u organizaciji i na njih se uvijek možemo osloniti“, zaključio je Tomislav Bilandžić, glavni trener i jedan od osnivača Kickboxing kluba Sveti Duh.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske