Osječani dočekali brončane Vatrene

„Svijetu brončani, nama zlatni“, natpisi su to na medaljama koje su gradonačelnik Ivan Radić te osječko-baranjski župan Ivan Anušić uručili brončanim Vatrenima. Time je započeo osječki program dočeka, a nastavljen je na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi.

Mnoštvo sugrađana okupilo se toga utorka, 20. prosinca, u Tvrđi kako bi uz pjesmu i vatromet dočekali svoje brončane. Ogroman pljesak prolomio se kada su se na pozornici pojavili sudionici velikog uspjeha: Borna Barišić, Domagoj  Vida i Ivica Ivušić, a uz njih su bili i ekonom reprezentacije Goran Vincek te kuhar HNS-a Tomica Đukić.

Ivica Ivušić bio je jedini nogometaš Osijeka na Mundijalu u Katru, a zbog navijača je došao na ovaj doček iz rodne Rijeke. 

„Zahvalio bih se svima što ste došli u ovakvom broju. Ponosan sam što sam bio dio svega ovoga, zahvalio bih se NK Osijeku, suigračima i trenerima. Bez njih ne bih stajao ovdje ispred vas. Najveća zahvala ide vama jer iako nisam rođeni Osječanin, vi ste napravili da se tako osjećam“, istaknuo je Osijekov vratar.

Borna Barišić nosio je kapetansku vrpcu Osijeka prije odlaska u škotski Rangers, a Domagoj Vida svoju je igračku afirmaciju ostvario upravo u Gradskom vrtu i također je jedno vrijeme bio kapetan osječke momčadi. Na hrvatskom putu do svjetske brončane medalje našim su nogometašima od velike pomoći bili i klupski ekonom Bijelo-plavih Goran Vincek te kuhar Tomica Đukić koji se u tih mjesec dana brinuo za prehranu naših pobjednika. 

Program dočeka službeno je započeo u prostorijama Grada, a nastavio se u Tvrđi gdje su okupljene zabavljali Bosutski bećari.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti