OSIJEK VRATIO SPORTSKE STIPENDIJE

Grad Osijek ove je godine vratio sportske stipendije za darovite sportaše V. I VI. kategorije (juniori i kadeti). Značajan je to korak budući da se ta stipendija prestala dodjeljivati još 2015. godine, a Grad na Dravi ovime je postao jedini među najvećim hrvatskim gradovima koji izravno stipendira darovite sportaše za njihova postignuća.

Stipendije su za juniore iznosile 600 kuna, dok su kadeti dobivali mjesečni iznos od 400 kuna. Od početka godine pa sve do listopada tako su stipendirana 82 darovita sportaša iz 18 klubova. Kako bi mogli ostvariti pravo na stipendiju, sportaši su morali biti članovi sportskih udruga koje su u okviru Zajednice športskih udruga grada Osijeka te redovito obavljati svoje sportske zadaće, odazivati se na pripreme za državnu reprezentaciju i promicati prave sportske vrijednosti.

Uz juniore i kadete, stipendije je primalo i osam vrhunskih sportaša I. I II. kategorije u iznosu od 2.400 do 2.800 kuna.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle