Osijek trči – i ti to možeš, daruj svoje kilometre

Igor Delač i Atletski klub Slavonija-Žito, u suradnji s Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom, Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije i partnerima, a povodom obilježavanja Dana grada Osijeka, organiziraju 3. humanitarnu utrku “Osijek trči – i ti to možeš, daruj svoje kilometre”.

Manifestacija će se održati u nedjelju, 5. prosinca 2021. g. utrkama na 5 i 10 km s početkom u 14 sati. Uz glavne utrke, u 13:30 sati predviđen je start promotivne utrke na 2 km za sve rekreativce početnike, djecu, braću, sestre, roditelje, bake, djedove… koji se ne odluče na duže dionice. Start i cilj svih utrka je ispred spomenika Picassu na Šetalištu kardinala F. Šepera. Sav prihod od startnina i donacija uplaćuje se Zavodu za hematologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Ideja za ovu utrku potekla je 2018. g. od osječkog pjevača Igora Delača, a prvo izdanje s više od 400 natjecatelja svoje kilometre darovalo je Zakladi Ana Rukavina, dok je 2019. g. 645 trkača svoje kilometre darovalo Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek. Manifestacijom se želi motivirati građane Osijeka na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću, uz humanitarni cilj kroz potporu zdravstveno ugroženim osobama.

Online prijava je otvorena putem ove stranice, a prijaviti se može i u prijavnom centru na dan utrke od 12 sati. Svim sudionicima utrka na 5 i 10 km osiguran je startni paket i okrepa nakon natjecanja. U organizaciji projekta sudjeluje 70-ak volontera, dok se očekuje nastup 700-tinjak sudionika.

Kontakt: 
osijektrci@gmail.com
https://akslavonija-zito.hr/osijek-trci/
https://www.facebook.com/Osijektrci/

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti