Osijek generalna proba za Tokio

Nešto manje od mjesec dana ostalo je do 12. izdanja gimnastičkog “DOBRO World Cup Osijek 2021.” na koji su i ove godine prijavljeni brojni natjecatelji iz Europe i svijeta. Kvalifikacijski dio održat će se 10.-11., a finalna natjecanja 12.-13. lipnja koja će se iz NSD Gradski vrt emitirati u direktnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji.

Pripreme za natjecanje u punom su jeku te će Osijek, iako se organizacija ponešto razlikuje od ranijih zbog epidemiološke situacije, i ove godine ugostiti ponajbolje gimnastičare i gimnastičarke svijeta. Očekuje se nastup preko 150 natjecatelja iz 30-ak federacija, što je na razini najuspješnijih godina osječkog gimnastičkog eventa. Brojna gimnastička natjecanja u svijetu otkazana su tijekom prošle i ove godine te su sportaši ostali uskraćeni za testiranje svoje forme, pa će ovogodišnji “DOBRO World Cup” predstavljati odličnu priliku za isprobavanje forme prije Olimpijskih igara u Tokiju.

Marijo Možnik, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, raduje se po prvi put u ulozi čelnog čovjeka hrvatske gimnastike dočekati brojne gimnastičke delegacije i poželjeti im sportsku sreću.

Pred nama je 12. izdanje Svjetskog kupa u sportskoj gimnastici “DOBRO World Cup Osijek” na kojem će nastupiti veliki broj vrhunskih gimnastičara i gimnastičarki jer ovo je jedno od važnih natjecanja prije Olimpijskih igara u Tokiju, gdje će sportaši testirati svoju formu. Naravno, tu će biti i najbolji hrvatski predstavnici, olimpijci Tin Srbić i Ana Đerek, Sara Šulekić, Christina Zwicker, Tijana Korent, Robert Seligman, Filip Ude, Aurel Benović i Filip Boroša. Prošle godine ovo natjecanje moralo se otkazati zbog pandemije, ali evo već ove godine očekuje se dolazak preko 150 vrhunskih sportaša, što pokazuje da su se zaželjeli natjecanja, da vole ovo natjecanje, da vole doći u Osijek, u Hrvatsku i vjerujemo da će se i ove godine sjajno osjećati ovdje.

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj i svijetu pomalo se smiruje, pa je odlična informacija da će Osijek ugostiti mnogobrojne delegacije iz Europe i svijeta. Za Vladimira Mađarevića, direktora natjecanja i svojevrsnog domaćina osječke etape FIG Svjetskog Challenge kupa, to je znak da se sportski svijet pomalo vraća u normalu.

“U ovom trenutku imamo veći broj zemalja koje su potvrdile dolazak nego što je to bio slučaj na zadnjem izdanju eventa 2019. godine, što nas izuzetno veseli i daje nam dodatni vjetar u leđa u zadnjim tjednima organizacije. Državljanima trećih zemalja je kompliciraniji put do Osijeka nego primjerice Europljanima, ali nadamo se da će generalno mjere popustiti, a ukoliko se pokaže dodatni interes rado ćemo, uz suglasnost FIG-a, uvažiti i zakašnjele prijave. Ovim putem želimo zahvaliti svim partnerima koji su ponovno stali uz “DOBRO World Cup Osijek” i još jednom pozivam sve ljubitelje gimnastike da gledaju finale 12. i 13. lipnja, Svjetski kup u Osijeku na Hrvatskoj televiziji.

Organizatori natjecanja, Hrvatski gimnastički savez zajedno s Gimnastičkim društvom Osijek-Žito, uoči 12. izdanja “DOBRO World Cupa” veliku potporu dobili su od Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, tvrtke Žito d.o.o. te Zagrebačke banke d.d., Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Osijeka te Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Sve informacije o eventu možete pronaći na službenoj stranici www.osijekgym.com, a budite spremni za gimnastički spektakl sredinom lipnja – 12. “DOBRO World Cup Osijek”!

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti