Osijek domaćin Europskog prvenstva u streljaštvu

U Osijeku će se od 16. do 25. ožujka 2019. g. održati Europsko prvenstvo u streljaštvu – “EPSO 2019”, u disciplinama 10m – pištolj, puška i pokretne mete. 

Nakon 1985., 2009. i 2013., Osijek će, tako, i četvrti puta ugostiti najbolje europske strijelce. Prethodna tri natjecanja održana su na Streljani Pampas, dok će ovo biti prvo koje je upriličeno u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt.

Organizator Prvenstva, Građansko streljačko društvo Osijek 1784, potvrdio je dolazak 590 strijelaca (seniora i juniora) te 207 službenih osoba (treneri, voditelji, predsjednici saveza) iz 47 zemalja, obuhvaćajući time, praktički, cijeli kontinent.

Prvog dana je na rasporedu službeni trening, dok se natjecanja održavaju od 17. – 24. ožujka s početkom u 9:00 sati i s kraćim prekidima traju do kasnih poslijepodnevnih sati (raspored). Službeno otvorenje “EPSO 2019” je u srijedu, 20. ožujka u 18:30 sati, te se pozivaju svi ljubitelji streljaštva, kao i ostali građani Osijeka i županije da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj, ali i redovito posjećuju natjecanja na najuglednijoj ovogodišnjoj sportskoj priredbi u ovom dijelu Hrvatske. Ulaz na sva natjecanja je besplatan.

Sudionici će se natjecati u ukupno devet disciplina, po osam zajedničkih za seniore i seniorke te juniore i juniorke, uz jednu disciplinu kombiniranog nastupa seniora/ki i juniora/ki. Ukupno će se podijeliti 29 kompleta medalja.

Hrvatska reprezentacija nastupiti će s 24 natjecatelja, od kojih su petero članovi GSD-a Osijek 1784: senior Uroš Kačavenda (10m pištolj), te četvero juniora: Leon Luka Ćelić, Filip Zadravec, Borna Butković i Marijana Matea Štrbac (svi 10m pištolj).

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle