OPG Novak pobjednik Gradske MNL Osijek

Završeno je ovogodišnje izdanje Gradske malonogometne lige Osijek. U dvorani Zrinjevac odigrana je finalna utakmica u kojoj je ekipa OPG Novak svladala D.G.O. s uvjerljivih 4:0. Strijelci su bili: Dujmović, Belaj, Sertić i Antunović. U susretu za treće mjesto Interum.hr je s vrlo visokih 8:1 bio bolji od Auto kuće Lux. Po tri pogotka postigli su Amidžić i Stantić dok su po jedan gol zabili Bertić i Marić. U poraženoj ekipi suparničku je mrežu zatresao Nađ.

Iako je tijekom cijele sezone Interum.hr držao prvo mjesto na ljestvici, porazom u polufinalu nije došao u prigodu boriti se za pobjednički pokal. Na kraju su proglašeni i najistaknutiji pojedinci Lige. Prvi strijelac je Marijan Vuka iz Auto kuće Lux, nagrada za najboljeg vratara pripala je Matiji Rabuzinu iz OPG Novak dok je njegov kolega iz iste ekipe Krunoslav Kovač izabran za najboljeg igrača.

Ideja se pokazala jako dobrom

Svi su sudionici ovoga natjecanja na kraju zaključili kako je sve bilo dobro organizirano i da je Gradska malonogometna liga svakako opravdala očekivanja.

„Smatramo da je mali nogomet mora imati itekako značajno mjesto u našem gradu, stoga smo u suradnji sa Zajednicom osječkog sporta pokrenuli ovu amatersku ligu. Ideja se pokazala jako dobrom kao i promjena formata natjecanja, uz napomenu kako Gradsku malonogometnu ligu mogu igrati svi izuzev profesionalaca iz Prve i Druge futsal lige. Nismo imali nijednu odgođenu ili otkazanu utakmicu što dovoljno govori i o ozbiljnosti svake ekipe. U novu sezonu planiramo krenuti već od jeseni, a igralo bi se kroz dvije polusezone. Doigravanje i sama  završnica uslijedila bi početkom travnja iduće godine. Imamo već sada veliki broj upita za uključivanje u natjecanje tako da vjerujem kako ćemo u dogovoru sa ZOS-om formirati i Drugu ligu. To bi svakako bio važan sportski iskorak općenito za naš grad“, rekao je Tomislav Ciković u ime organizatora.

Zahvala i uspješnim organizatorima

Davor Aleksić iz pobjedničke ekipe OPG Novak također se pohvalno izrazio o svemu, ne samo zbog osvojene titule.

„I sretni smo i zadovoljni osvajanjem prvoga mjesta, posebno jer smo u Ligu krenuli kao autsajderi. No, od samoga početka smo vjerovali u svoju kvalitetu, kao i u to da možemo na kraju biti najbolji. Zahvaljujemo organizatorima na trudu i profesionalnosti koju su pokazali kao i suparnicima na fer i korektnom nadmetanju. Već sada se veselimo budućim izdanjima ovoga natjecanja“.

Pozitivan stav iznio je i Luka Blagojević iz momčadi D.G.O.

„Sve je kroz ukupno 14 tjedana prošlo kako treba, utakmice su bile zanimljive, a protivnici prilično ravnopravni, tako da je ishode bilo teško unaprijed predvidjeti. Nagledali smo se lijepih poteza, golova i obrana, drago nam je da je i suđenje bilo zadovoljavajuće, tako da organizatoru svakako idu pohvale. Vjerujem da će sljedeće sezone sve skupa biti na još većoj razini“.

foto: Futsalos

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti