Održan “Rondo kup 2020.”, Iva Janjić na EP-u

13. “Rondo kup 2020.” održan je u subotu u dvorani Gradski vrt u Osijeku uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera. Sudjelovalo je 90-ak ritmičkih gimnastičarki iz osam hrvatskih klubova koje su se natjecale u sedam uzrasnih kategorija. Odličja u A programu od članica domaćeg kluba i organizatora turnira Kluba ritmičko-športske gimnastike Rondo osvojile su četiri natjecateljice: zlatne višebojske medalje pripale su Ivi Janjić (2005.-2007. godište) i Ivi Lišnić (2009.), dok su srebrne bile Petra Crljenić (2009.) i Bruna Čučić (2011.).

Dan poslije najbolje hrvatske ritmičarke u Osijeku su odradile i 2. kolo CRO-GYM lige. Najbolja seniorka bila je Tamara Artić (GK Vindija, Varaždin), dok je među juniorkama ponovno slavila članica Ronda Iva Janjić, zadržavši vodstvo u ukupnom poretku.

Ujedno, Tehnički odbor ritmičke gimnastike Hrvatskog gimnastičkog saveza na sastanku održanom u nedjelju u Osijeku donio je odluku o sastavu hrvatske reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu u Kijevu (Ukrajina). Mjesto u četveročlanoj reprezentaciji sastavljenoj od jedne seniorke i tri juniorke osigurala je i Iva Janjić, koja bi u pratnji trenerice Branke Stojković trebala imati svoje premijerno predstavljanje na europskoj smotri od 24. do 30. studenog 2020.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti