Odlične reakcije na 6. Kup grada Osijeka u mačevanju 

Veliki broj sudionika i uzorna organizacija, dakako uz kvalitetno natjecanje obilježili su 6. Kup grada Osijeka u mačevanju kojemu smo imali priliku nazočiti u dvorani Gradski vrt. Najviše uspjeha imali su, prema očekivanjima, sudionici iz Mađarske koji su osvojili 24 medalje, od kojih osam zlatnih, a Hrvatska je zauzela drugo mjesto u ukupno poretku. Predstavnici domaćih klubova izborili su se za šest odličja, pa i dvije najsjajnije. Inače, odrađeno je više od 550 nastupa, a brojku 300 nadmašili su natjecatelji iz ukupno 19 zemalja, ne samo s europskog kontinenta.  

„Sve su reakcije bile pozitivne i to nas posebno veseli. Drugim riječima, to znači i da nam se uloženi trud apsolutno isplatio. Doduše, sve je bilo dosta zahtjevno organizirati s tehničke strane, ali sada već i u tom pogledu imamo dovoljno iskustva. Možemo reći da je sve prepoznato i od strane sudionika, pa s pravom možemo očekivati još bolja izdanja ovoga natjecanja“, rekao je Branko Lozančić, predsjednik Mačevalačkog kluba Dmitar Zvonimir koji je organizirao ovu međunarodnu sportsku manifestaciju.  

Mečevi su, inače, trajali doslovno od jutra do mraka na ukupno 23 postavljene piste, a u dvorani je pritom bilo kao u košnici. Bilo je vrlo zanimljivih i kvalitetnih dvoboja, od onih najmlađih natjecatelja, pa sve do veterana.  

„Mnogi su nam već sada potvrdili da će doći i sljedeće godine. Tada planiramo uvesti i određene promjene, budući da smo prerasli ovakav natjecateljski program. Još jednom želim zahvaliti svima koji su nam na bilo koji način pomogli u organizaciji, vjerujem da dijelim i njihovo mišljenje kada kažem da svi zajedno možemo biti vrlo zadovoljni“, dodao je Lozančić.  
 
Istaknimo na kraju da je i MK Dmitar Zvonimir također imao lijepu promociju svojih članova. Nastupilo ih je ukupno 29 i to će im svakako biti lijepo i korisno iskustvo za sve što ih dalje očekuje. Inače, vrlo brzo će Osijek ponovno biti domaćin jednog kvalitetnog i zanimljivog natjecanja u mačevanju, budući da nam za dva tjedna slijedi pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti