Odličan uvod u veliki osječki turnir

U dvorani Gradski vrt uskoro nas očekuje respektabilni stolnoteniski Europe Youth Series 2023 za mlađe kategorije.

Proteklog vikenda u Zagrebu je održano državno stolnotenisko prvenstvo mlađih juniora i najmlađih kadeta. U konkurenciji ovih potonjih, momčadsku su titulu osvojili Osječani. Vodovod Osijek je u finalu svladao Opatiju ’08 i s rezultatom 3:2 postao prvakom Hrvatske u ovoj kategoriji. U cjelini gledajući bio je to odličan nastup osječkih igrača s obzirom na to da su na ovom natjecanju osvojili šest medalja, od toga dvije zlatne. U tom kontekstu treba izdvojiti i pohvaliti Edwina Pavića, Sonju Kertez i Elenu Vukovac.

Dobar je to uvod i odlična najava za prvi ovogodišnji turnir iz Europe Youth Series 2023 kojemu će upravo Osijek biti domaćin, od 26. do 30. travnja. Naime, Europski stolnoteniski savez ostao je dosljedan u pogledu ulaganja u budućnost „pingića“, pa se posebna briga vodi o mlađim kategorijama. Ova serija turnira nudi pravu priliku perspektivnim igračima da imaju puno nastupa i da svaki od njih, bez obzira na svoju kvalitetu i rejting, ima zajamčeno najmanje sedam do deset mečeva. Osim toga, natjecanje u mješovitim parovima je aktualnije nego ikada, budući da je i dio olimpijskog programa, pa je privuklo mnoge mladiće i djevojke.

Što se tiče organizacije spomenutog turnira, Grad Osijek će i u ovom slučaju biti konkretan partner. To je potvrdio i direktor petodnevnog natjecanja, Dragan Knežević. „Imamo veliku podršku gradske uprave i vjerujemo da će svi sudionici ovdje uživati ne samo u sportskom smislu, nego i što se tiče samoga boravka u Osijeku. Sve smo poduzeli da bi ovaj projekt uspio i da ova manifestacija u budućnosti postane tradicionalna“, rekao je Knežević koji je, spomenimo i to, izbornik hrvatske kadetske reprezentacije.
Igrat će se u kategorijama U-13 i U-15, prijave su zaključene te će u gradu na Dravi nastupati stotinjak mladih stolnotenisača i stolnotenisačica iz 15 država. U Gradskom vrtu će se natjecati igrači i igračice iz Grčke, Portugala, Azerbajdžana, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Srbije, Gruzije, Njemačke, Belgije, Ukrajine, Mađarske, Cipra, Češke i naravno Hrvatske.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti