Odgođen “DOBRO World Cup 2020”

Hrvatski gimnastički savez objavio je da se odgađa „DOBRO World Cup Osijek 2020“ koji je u Gradskom vrtu trebao biti održan u lipnju. To je još jedan u nizu velikih turnira iz kalendara Svjetske gimnastičke federacije (FIG) čije je održavanje odgođeno zbog svjetske pandemije COVID-19.

Evo što je o odgodi izjavio Vladimir Mađarević, sportski direktor turnira i dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza

„Nastavno na situaciju otkazivanja sportskih natjecanja, odlučili smo odgoditi i ‘World Challenge Cup Osijek 2020’. Trebao se održati od 18. do 21. lipnja ove godine, ali uslijed pandemije koronavirusa i novonastale situacije, neće biti moguće održati natjecanje tada. Za sada je namjera prebaciti turnir za rujan. Trenutačno smo u pregovorima, očekujemo još potvrde osječke arene Gradski vrt i hotela u tom zadanom terminu koji bi htjeli. I naravno očekujemo i potvrdu Svjetske gimnastičke federacije za taj novi termin. Čim budemo znali nešto više, javit ćemo svima nove termine.„

Ove godine je u sportskoj gimnastici održan samo jedan turnir iz serije Svjetskog kupa, onaj u veljači u Melbourneu. Nakon njega najbolje svjetske gimnastičare ugostio je Baku, no turnir je prekinut uoči održavanja finala.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti