Obveza traženja suglasnosti organizatora sportskih događaja

U vezi provedbe preventivnih mjera na suzbijanju širenja koronavirusa, Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je preporuku 9.3.2020. g. da se do daljnjeg odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1.000 ljudi. Također, organizatori skupova ili javnih okupljanja prije organizacije istih moraju osigurati suglasnost nadležnih županijskih stožera civilne zaštite, a koja će se temeljiti na mišljenju nadležnog Zavoda za javno zdravstvo o ispunjavanju propisanih uvjeta.

Temeljem navedenoga, svi organizatori sportskih događaja na području grada Osijeka dužni su zatražiti suglasnost Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije te postupiti u skladu s daljnjim uputama. Stožer Civilne zaštite RH dao je sljedeće upute za organizatore javnih okupljanja:

– osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima;
– dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koji uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt;
– dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37,5˚C) da ne dolaze na manifestaciju.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti