Obveza traženja suglasnosti organizatora sportskih događaja

U vezi provedbe preventivnih mjera na suzbijanju širenja koronavirusa, Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je preporuku 9.3.2020. g. da se do daljnjeg odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1.000 ljudi. Također, organizatori skupova ili javnih okupljanja prije organizacije istih moraju osigurati suglasnost nadležnih županijskih stožera civilne zaštite, a koja će se temeljiti na mišljenju nadležnog Zavoda za javno zdravstvo o ispunjavanju propisanih uvjeta.

Temeljem navedenoga, svi organizatori sportskih događaja na području grada Osijeka dužni su zatražiti suglasnost Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije te postupiti u skladu s daljnjim uputama. Stožer Civilne zaštite RH dao je sljedeće upute za organizatore javnih okupljanja:

– osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima;
– dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koji uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt;
– dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37,5˚C) da ne dolaze na manifestaciju.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske