Obilježeno 30 godina Športsko plesne udruge Feniks

U Osijeku djeluje veći broj sportsko-plesnih udruga, a jedna od najdugovječnijih i najaktivnijih je ŠPU Feniks koja je obilježila 30 godina svojih uspješnih aktivnosti. Tim je povodom organizirala svečanu manifestaciju s raznovrsnim programom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Nazočni su imali priliku pogledati dvije plesne produkcije pod nazivom „Svi smo mi Feniks“, a prije toga je upriličena promocija knjiga „Športsko plesna udruga Feniks 25 godina“ i „Športsko plesna udruga Feniks na hrvatskim balovima“. I to nije bilo sve. Zainteresiranim sugrađanima organizatori su pripremili izložbu svojih kostima kroz ova tri desetljeća kao i fotografija sa svojih nastupa, zatim vizuala, novinskih članaka, ulaznica…

Udruga njeguje tradiciju i kulturu plesa, kako onih standardnih, tako i latino plesova. Kroz sve godine svoga djelovanja okuplja veliki broj djece i mladih i sudjeluje na brojnim događajima te su postali simbol poticanja plesne kulture, ne samo u gradu Osijeku nego i u cijeloj našoj regiji. Želimo im puno sreće i uspjeha u daljnjem radu, dakako i još puno novih članova, poručila je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković.

Odlična suradnja i prijateljski odnos

Prigodnu je plaketu uz Grad Osijek dobila i Zajednica osječkog sporta koju je tom prilikom predstavljao tajnik Dražen Dogan.

Zahvaljujem se u ime predsjednika Alena Nađsombata i naše Zajednice na uručenoj zahvalnici za izniman doprinos u promicanju plesne kulture. Razdoblje od 30 godina postojanja je respektabilno, o čemu svjedoče i ove dvije knjige koje su nam predstavljene. Hvala Feniksu na kvalitetnoj suradnji i vjerujem da ćemo i u sljedećem razdoblju nastaviti razvijati našu odličnu suradnju i prijateljski odnos. Naravno, čestitke na svemu što su dosad napravili, istaknuo je Dogan.

foto: Grad Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti