Obilježena 30. obljetnica RK Osijek

Svečano je i veselo dan uoči Badnjaka bilo u Sportskoj dvorani Zrinjevac. Rukometni klub Osijek na lijep je i pohvalan način obilježio 30. obljetnicu svoga djelovanja, budući da je osnovan 1993. Tada su se fuzionirali Metalac i Elektra i nastao je novi klub koji je kroz svoju povijest imao i sjajna rezultatska razdoblja. Podsjetili su nas to i neki od njegovih osnivača, među kojima posebno treba spomenuti Matu Grgića „Aku“ i Mihajla „Miška“ Abramovića.

Već sam s 15 godina zaigrao za prvu momčad Metalca. Za nas školarce je glavno natjecanje bilo nedjeljom na Srednjoškolskom igralištu gdje se biralo tko će i gdje, od onih talentiranijih, otići trenirati i igrati. Davno je to bilo, ali je lijepo prisjetiti se. Igrao sam još na šljaci i u kopačkama, onda znate koliko je godina prošlo od tog vremena“, pričao je Grgić.

Jedan od najuspješnijih klupskih predsjednika svakako je bio Abramović, što se lako može zaključiti na osnovu postignutih rezultata osječke momčadi u vrijeme njegova rukovođenja Klubom.

Lijepa su to vremena bila. Uspjeli smo se plasirati odmah do nedodirljivog Zagreba u državnom prvenstvu, a drugo je mjesto tada bilo fantastičan uspjeh jer se više od toga zapravo nije ni moglo ostvariti. Protiv Zagrebaša smo igrali i finale nacionalnog Kupa, a u tom smo razdoblju tri godine uzastopce igrali u europskim kupovima“, prisjeća se „Miško“.

Aktualni je čelni čovjek Uprave bivši istaknuti igrač Krešo Tomas koji je okupio malu, ali vrijednu ekipu suradnika, a osnovni je cilj što bolje se (odnosno više) plasirati na prvenstvenoj ljestvici u elitnom razredu hrvatskog rukometa.

Osječki je muški rukomet 2000-ih imao puno uspjeha i sigurno ih neće biti lako ponoviti generacijama koje dolaze. No, moramo težiti tomu i barem pokušati napraviti pravi iskorak. U ono vrijeme su i tribine bile dosta ispunjene, cilj nam je da takvu sliku što prije ponovno gledamo u našem Zrinjevcu.

Bilo je lijepo vidjeti skupinu veterana koji su se, dakako, rado odazvali pozivu svoga kluba. Vjekoslav „Bibika“ Mozer, Silvio Ivandija, Zdenko Kordi, Goran Peterko, Hrvoje Privšek (voditelj rukometne škole) i ostali evocirali su lijepe uspomene iz nekadašnjih igračkih dana.

Htio bih zahvaliti Klubu na pozivu i čestitati na finoj organizaciji jubileja. Lijepo je da su se sjetili i nas veterana. Igrao sam nekada u Elektri, kasnije kao trener bio i na klupi Osijeka u vrijeme kada su nositelji igre bili Kuduz, Vukušić, Nedić i drugi. Želim aktualnoj momčadi i kolegi Veraji puno uspjeha u nastavku sezone“, poručio je popularni „Siki“ Ivandija.

Klub je dodijelio prigodne poklone bivšim predsjednicima, kao i aktualnom kapetanu Mateju Zrni koji je već 18 godina u RK Osijek! Proslavi je nazočio i predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat, čestitajući domaćinima na onome što su dosada napravili u protekla tri desetljeća, dakako uz želju za što boljim rezultatima u budućnosti.

Foto: Rukometni klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti